March 15, 2009

DearHead aka Evrim + Bengi


Uzun yıllar farklı kulüplerde ve partilerde oldukça kişisel(!) setler çalan ve isimleri kulaktan kulağa dolaşan ikili, yakın çevrelerinin yoğun ısrarıyla biraraya geldi ve DearHead oluştu.
İlk büyük performansları bu sene 1200 kişinin katılımıyla yılın en çok konuşulan partisi haline gelen "!f Istanbul - Rainbow Party"de gerçekleşti.
Electro, tech-house ve electro-house'un biraz minimal biraz da eklektik bir karışımını sunan DearHead, performanslarında saatler süren bir eğlence ve dans vadediyor. Türünün sevilen hitlerini çarpıcı remiksleriyle çalmayı tercih eden ikili, yaptıkları müziği "Happy Techno" olarak adlandırıyorlar.

Sarp Dakni

!f Istanbul Rainbow Party, 3 oda var ama ister istemez herkez L room'da toplaniyor...
Gece boyunca temposu dusmeyen setleriyle partinin en kucuk odasi olan Babylon Lounge'in ust kati sirkulasyonu en yuksek en yogun ve en eglenilen odasi oldu
Bizde DearHead'in takipcisi olduk ve bu haftasonu cuma aksami Watcha klan'in hemen ardindan Beat e gectik ve geceyi DearHead ile bitirdik...

Sunsplash e yolu dusen olursa 7 Mayis'da DearHead'e bir kulak verin...
07 Mayıs 2009 @ SunSplash - Hillside SU

Watcha Klan



Watcha Klan hic duymadigim, bilmedigim, sadece son 1 haftadir isten eve evden ise giderken sokagin basindaki rakette gordugum poster afisindeki gruptu. Merak edip myspacelerine bile bakmadim sadece poster resmileri cok guzel diye dusunmustum. Sonra sirket icinden bir mail geldi "Arkadaslar watcha klana gitmek istene varsa kapiya isim yazdirabiliyorum"... dusunmeden e gideriz tabi dedim.

Iceri girdigimiz andan itibaren yerimizde duramadik. Ben ne reggea severim ne drum n bass(portekizi saymazsak) ama beklemedigim kadar eglendim konserde. mekanin kalabalik olmamasi ve bizim icki limitimizi asmim olmamizinda oldukca etkisi olabilir bunda tabiki fakat sahne enerjileri cok yuksekti ve bizi hemen yakaldi...Ozellikle kendisiyle simdiye kadar tanismadiysaniz veya bir internet sitesinde karsilasmadiysaniz Supreme Clem ile mutlaka tanisin...

Biraz daha fazla merak edenler icin allmusic.com dan...

Watcha Clan are a French quartet that fuses together influences as diverse as its members' heritages. Drawing on North African, Spanish, Arabic, Hebrew, French, and modern electronic musical styles for inspiration, the Clan claim a nomadic ethic, calling no single style "home." Since their inception at the turn of the century, Watcha Clan's touring schedule and lifestyle have been as nomadic as their philosophy. Group members Matt (bass), Soupa Ju (electronic elements), Sista K (vocals), and Suprême Clem (keyboards) have spent significant time in Algeria, Cuba, India, Spain, and Hungary soaking up the local musical flavors. Their compositions feature Hebrew, Arabic, French, English, and Spanish lyrics, drawing in listeners from all sides of the Mediterranean. The quartet's debut disc, Live au Cabaret Rouge, was released in 2001 on Mosaic Music. Over the course of the next few years, Watcha Clan cranked out a number of discs for Mosaic, including Nomades A.K.A. (2002), Le Bastion (2005), and Live Injection (2006). Between releases Watcha Clan have maintained a busy touring schedule, earning a dedicated fan base in dance clubs from the Netherlands to Spain and throughout their French homeland. In 2008 the Clan signed with the Berlin-based label Piranha Musik for the release of their fifth original release. Diaspora Hi-Fi debuted in the Top 20 on World Music Charts Europe, where it stayed for three months. The following year was full to the brim with festival and club appearances all over Europe.

Search This Blog