December 26, 2009

Cumartesi gecesi içilen ucuz şarap...Tellibağ

Normalde insnalar dışarı çıkmadıgı günlerde evde otururlar ve çıkmadıkları o gün için kendi kendilerine belkide bir miktar para save ettiklerini düşünürler. Ay sonu malum bende çıkmadım sokağa... Hem deminde uzun uzun anlattım ya, mutlaka bitirmem gereken bir proje var. Gündüz kahve eşliğinde diyordum ama iş geceye kalınca şarap gerekti. Bende demin çıkıp hemen yantaraftaki market kapanmadan gidip beyaz şarap alayım dedim.
Evde oturdugum günler bazen daha çok para harcayabiliyorum. Evde oturdum diye dışardan yemek söylüyorum. Mutlaka gidip bir kaç DVD alıyorum ya da kiralıyorum. İçki ve sıgara tüketiyorum.
Bugunde 5 adet DVD ve KFC aldıgım için şarap seçimimi ucuzundan yapayım dedim. Yanlış anlamayın her zaman selection içmiyorum tabiki ama ucuz derken gerçekten ucuzundan yapayım dedim. Lisedeyken hiç mi sabah okulu kırıp saat 10:00’dan itibaren Moda sahilinde uzuc şarap yada Mavi Venus içmedim...
Tellibağ 4.65 TL rafta çok ekonomik geldi ve hemen attım 2 şişe sepete. Gece uzun, hem belki bizimkiler uğrar dedim.
Her türlü tirpişonla çok güzel şarap açarım. Hatta tirpişon omadıgında bile şarabı mahvetmeden şarap açabilirim ama her nedense Tellibağ şişemi açmaya çalışırken şişenin ağzını 2 yerden kırdım. Neyseki cam kırıkları içine düşmedi. Şişeden çıkan mantar ise bir daha asla şeşieye geri giremeyecek bir boyuta ulaştı...Bu bana doğum için söylenen bir lafı hatırlattı. Ceviz büyüklüğünde delikten karpuz çıkması...
Dün geceden kalma şaraplardan birinin mantarını uydurdum zar zor 4.65 lik Tellibağ’ma. Bu kadar söylendiğime bakmayın birinci şişe yarılandı bile. Hem 4.65 TL oldugunu düşününce tadı hiçte fena değil.
Yinede 2010 To do listime ekliyorum... Çok zor durumda kalmadıkça ucuz şarap içilmeyecek...

Son dakikada ...

Acelecilik ve işleri son dakikaya bırakma huyum her zaman vardır. Ameliyathaneye annem son dakikada yetişti, az daha hastanenein asansöründe doğuyordum. Aceleden çok erken konustum fakat konusmayı tam öğrenemedim...7 yaşıma kadar yarımyamalak konustum. Küçükken daha çok kayacağım diye acele ederken kaydıraktan düşmüştüm. Yemeğimi acele bitireceğim diye kaç kere boğulma tehliklesi geçirdim (Zaten ağzım minicik..benim için her yemek yeme olayı bir boğuma tehlikesi, burnumdan da nefes alamadıgım düşünülürse...) . Yayalara yeşil yanmasını bekleyemediğim için kaç kere eziliyodum.

Ameliyat olmadan önceki gece son dakika yatmadan bir sıgara içtim. Ameliyattan çıkınca bekleme odasında hemşire ile kavga ettim...beklemek istemiyodum. Ameliyattan sonra gece hastanede kalamadım ve arabamı kendim kullanarak eve döndüm.

Uçaklara hep son dakikada yetiştim, faturalarımı son dakikada ödedim, hastalandıgımda hastaneye gitmek için hep ateşimin 39’a kadar çıkmasını bekledim, askerliğimi son gün tecil ettirdim ve mastera kayıdın son gününde yetiştim, sınavlara son gün çalışıp ödevleri son gün yaptım...Evet ödevleri hep son gün yaptım.

Üniversite bittiğinde (şimdi her ne kadar o günleri mumla arasamda) ödev proje vs yapmayacağım için çok mutluydum. Master yapmak gibi de bir düşüncem yoktu açıktası askerlik ile kıyasladıgımda daha ağır basana kadar. İyi bir öğrenci hiç değildim ama hep yüksek notlar aldım. Ödev ve sınav modumdan çook uzaklaşmışken master hayatımın başlaması ile bir kez daha kendimi wikipedia ve google search gibi ucuz yöntemlerle garip konular araştırırken buldum.

Haftalar önceden bildiğim bir ödevin son günleri...Pazartesi teslim
Cumartesi sabah erkenden kalkıp güzel bir kahvaltı hazırlayacağım ve sonrasında duş alıp kahvemi koyup bu projeyi bitireceğim dedim kendi kendime. En azından tüm Pazar günü bana kalacak...Saatimi 10:00’a kurdum

Cumartesi

10:00 Saatim anlamsızca çalıyor...Tüm gün benim 3 saatte bitecek bir sunum bu. Ertele

12:30 Kalkmam lazım... tüm günüm ölmemeli hem belki gece dışarı çıkarım

13:30 Kahvaltı ettim hemen arkasından dusa giremem annem küçükken tok karna duşa girilmez demişti.

14:30 Law & Order Special Victims Unit 2 bölüm üst üste.

16:00 Sonunda laptopun başındayım ama çok acıktım başlamadan önce Yemek Sepetinden KFC
17:00 1 saat daha kestirebilirim çok güzel yedim...gece dışarı çıkmiicam tüm gece projeyi yaparım

18:30 BIR KAC SLAYT HAZIRLADIM kalanını bir film izleyip devam edeceğim

19:15 Paranormal Activity

21:50 Evdeki tüm eşyalar ses çıkartıyor. Kalorifer petekleri, Kapılar.... Buzdolabı Leveeennnt dedi sanki

21:53 Bloguma bir şeyler yapayım .. yarın sabah erkeknden kalkar bitiririm projeyi belki gece yatmadanda biraz bakarım

Search This Blog