November 27, 2009

Farkli Bir Pazar!

Artik cuma aksamlarinin da cilkinin cikmasiyla, favori haftasonu gunum pazar olmustur. Bakirkoy ve Umraniye'li gencler haftasonu icin aldiklari ucuz jolelerini saclarina surmus ve bitirmis, tum yabanci turistler fortlanmistir. Cumartesi gece son otobusle Yeni Bosna'dan gelen gencler, pazar sabah ilk otobusle ole ya da bole tatmin olmus bir sekilde evlerine donup mahalledekilere Taksim'de ne haltlar karistirdiklarini 1'e 10 katarak anlatabilirler.

Pazar guzeldir...cumartesi cok gec yatilmadiysa bir bruncha gidilir, ya da tum gun evde mayisilip aksam yemege cikilir, hele birde o pazara denk gelen birkac program secenegi varsa pazar gercekten guzeldir. Pazar konserleri cok gec baslamaz, gelen kalabalik iyidir, isi biten insanlar keyifle ve yine degisik sekillerde tatmin olmus olarak evlerine donerler.Ya da is yerine yakin arkadaslarda kalinir ve biraz sarapla gece cakirkeyif son bulur (bu kismini bende hep hayal etsemde genelde arkadaslarimin ya kedisi vardir alarjim tutar ya kanepede yatarim sirtim agrir ve ertesi gun migren krizi geciririm...bu yuzden ben pazar aksamlari evime donerim). Herkes pazartesiye hazirdir.

Iste bu pazar o pazar! Ustelik bonusu da var. Pazartesi tatil.
Babylon'da Woven Hand ve hemen akabinde Indigo'da Efterklang
Tum mekanlarin bayram diye hazirladiklari cheap programlara baktigimda, bu iki konser fazlasiyla cool olacak. Buda bu tatilde benim kendimi tatmin etme seklim olacak...






Efterklang - Vimeo from Rumraket on Vimeo.

Bayramin 1. Tatilin 2. Gunu

Uzun zamandir bekliyordum bu 5 gunluk cokta minik olmayan tatili. Hic bir planim yoktu ama bir surude kucuk kucuk planlarim vardi aslinda. Havada en sevdigim kis havasi!

5 gunluk bir spor kuru planlamistim, buhar odasi ve sauna, 25 yasimda olmama ragmen hala ailenin en kucugu farzedildigim icin bayram harcligida aliyorum, dolayisiyla masaja bile gidebilirdim.

Bir yandan da bitmeyen islerimi duzene sokacak, haftaya hazir ve nazir baslayacaktim. En azindan Nigel Kennedy'nin artik bir otele yerlesmesi ve duvar piyanosunun sirtinin bir duvar yuzu gormesi gerekiyordu.

Ve sonundaaaa....carsamba erkence isten ciktim salina salina eve dondum ve persembe sabahi bir uyandimki burnum basinctan patlamak uzere...Hic durmadan akiyor. Ardi arkasi kesilmeyen 20 pax hapsuruk krizleride cabasi...Kolktuktan kalkamiyorum, basimi kaldiramiyorum. Hayir hayir domuz gribi degil "ALARJIK RINIT" yan' halk arasindaki ismiyle saman nezlesi.

Cuma sabahi aile kahvaltisina katilmam lazim. Bayramlari, ozelliklede kurban bayramini kutlamasak ve sevmesekte ailece bir araya gelmek adettendir. Burnum hala palyaco kirmizisi ve basinc git gide artiyor. Sanirim basincinda etkisiyle otoparkta parkederken arabami hizla duvara carpiyorum. Netice; on tampon parcalaniyor! Enerjim yine cok dusuk...

Hastayim, o zaman nette surf yapip tum gun kitap okuyacak ve muzik dinleyecegim. Keza 6 GB kadar arsivlik muzik indirdim. Kalan 3 gunluk tatilimde evde otursam bile ayni sarkiyi iki kere dinlememe firsat kalmayacak kadar cok sarki eder bu...

2. aktivitem DVD: District 9 izlendi. Herkes tarafindan da izlenmeli. Bilimkurgu sevmeseniz bile gormelisiniz. Cok zekice, cok klise, cok yorucu, cok kurgulu ve/ama harika bir flim.

3. aktivitem: Kurban kesmek ve komsulara dagatmak...dermisim mesela...iyyykkkk

Hayattan ders almak lazim, her zaman migren, alarji, yada cis durumlarima gore extra bir planim olmali...

Iyi tatiller ey saglikli insanlar...gule gule gezin, gule gulen eglenin...ben sabahligimla kanepemdeyim


Search This Blog