February 17, 2007

Kartalite

Senelerdir Kartal'da oturuyorum ve Kartal'da oturduğuma lanet ettiğim çok olmuştur.
Annemle bu yüzden defalarca kavga etmişizdir, ben Allah'ın dağında oturuyoruz diye bağırdıgımda annem hep çok kızardı. Aslında daha önce de odamdan manzarayı gösteren bir fotorafı bloga koymustum. Evimiz sölemesi ayıp; denize ilk bina ve 6. katta oldugu için muhteşem bir deniz ve adalar manzarası var. Annem de bu durumdan oldukça memnun ve bir daha burdan çıkıp mahalle arasına asla giremem diyip duruyor. Onun için ise Kartal güzel bir olay oldugunda Paris, kötü bir olay oldugunda ise Teksas. Kendisi hergün karşıya geçmek zorunda olmadıgı için ve altında araba oldugu için benim çektiklerimi çok ta anlayamıyor tabi ki. Gerçi bende artık gide gele alıştım...Konumuz bu değil zaten
Sanırım artık Kartal'la barış imzalama zamanı geldi çünkü; hakikaten her gün yeni bir yer açılıyor, her gün yollar yapılıyor, çevre düzenlemesi yapılıyor ve her yerde Kartal İstanbul'un yeni merkezi " Kartalite" diye tabelalar konuluyor. Evime yürüme mesafesinde Tansaş, Koçtaş, Migros ve bilimum alışveriş merkezleri, sinemalar, restorantlar, cafeler, kültür merkezi ...kısaca herşey var.Sahil yolu boyunca basket sahaları ve açık hava aletli gym araç gereçleri yapıldı çocuk parkları, avrupa tipi bisiklet yolları vs.
Aynı zamanda Kartal-Kadiköy hattını 15 dakikaya indirecek olan metro sistemininde çalışmaları devam etmekte, 5 yıldızlı bir huzurevi açılmak üzere, Kartal modern spor kompleksi, Avrupa'nın en büyük adalet sarayı, Anadolu yakasının en büyük kültür merkezi. Hepsi yapım aşamasında ve kısa sürede tamamlanacak. Alternatif yaşamda buraya kaydı, birkaç sene öncesine kadar fiyatlar uygunken sehir merkezinden bir nebze olsun kaçmak isteyen herkes buradan ev aldı ve su anda sahil şeridindeki restorant ve kafeler gerek hafta içi gerek haftasonu dolup taşıyor.
Kısacası Kartal'da birşeyler oluyor.
Bilmiyorum bir gün arkadaslarımla konusurken hadi gelin bugun de Kartal'da buluşalım dermiyiz ama yapılan çalışmaları da taktir etmek lazım...
http://www.kartal-bld.gov.tr/
Kartal belediyesinin sayfasına bir girip göz gezdirmekte fayda var. Kartal belediyesi hangi partiye ait görüşü nedir benim görüşümle uyar mı o kısmıyla hiç ilgilenmiyorum sadece yapılan işler hoş gözüküyor.

Bu Gece Neler Izlendi!!!

Vakit ve fırsat varken bugun Deniz'le iki film birden patlattık.
İlk filmimiz "Half Nelson". Oldukça başarılı, Ryan Gosling karakteri süper canlandırmış. Ağır kokainman bir tarih öğretmenimiz var ve dialectic konusuna takmış durumda. Öğrenciler tarafından oldukça seviliyor ama sınıf dışında tamamen farklı bir yaşamı var. Okulun tuvaletinde uyusturcu kullanırken öğrencilerinden biri olan Drey'in onu yakalamasıyla aralarındaki öğrenci-öğretmen ilişkisi farklı bir boyut kazanıyor.
Ayrıca Dan Dunne'ın film boyunca taktığı güneş gözlüğünün aynısından istiyorum. Gören olursa bana haber versin.
tak tak
who is that
interrupted cow
the interrupted cow???
mööööö

Tarih: 18.02.2007
Saat: 15:00
Salon: AFM Fitaş Beyoğlu 1

Bu ikinci gösterimi kaçırmayın derim...

Dan Dunne (Ryan Gosling) is an eighth-grade history teacher in an inner-city school deep in the heart of Brooklyn. He eschews the provided curriculum in favor of off-the-cuff, but deeply heartfelt lectures about the importance of understanding history, rather than just memorizing it. He speaks primarily of dialectics, the tensions between two opposing forces. He is torn between his desire to change the world and his increasingly desperate realization that he can't, at least not in the grand, awe-inspiring ways that he envisioned as an eager, idealistic college student. He started using drugs as a way to escape the pain of life, and it has turned into a crutch that bears increasingly heavy loads of psychological weight. In his classroom, which is populated almost entirely by black and Hispanic students, Dan lectures about how the world is structured into opposing forces, illustrating it at one point by arm-wrestling one of his students. His unorthodox approach inspires them during class, but interestingly enough we don't see its effects outside the classroom. The film focuses on Dan and his relationship with Drey (Shareeka Epps), a 13-year-old student of his who catches him in the bathroom smoking crack after school one day. Drey understands Dan's frustrations with life; she is the child of an overworked single mother whom she barely sees, and spending so much time on her own has made her self-reliant, but also hard on the edges.

Credited cast:

Ryan Gosling .... Dan Dunne
Shareeka Epps .... Drey
Anthony Mackie .... Frank

Monique Curnen .... Isabel (as Monique Gabriela Curnen)

Karen Chilton .... Karen

Tina Holmes .... Rachel

Collins Pennie .... Mike
Deborah Rush .... Jo Dunne
Jay O. Sanders .... Russ Dunne
Bryce Silver .... Bernard
Sebastian Sozzi .... Javier

Nicole Vicius .... Cindy

Tristan Wilds .... Jamal




İkinci filmimiz ise The Book of Revelation... Çok merak ediyorduk, bir çok kişi filmden festivaldeki en etkileyici ve rahatsız edici film olarak bahsetti, biz de gittik. Hımmm, Çok seksi başlıyor, modern dansçılarımız tkileniyoruz. Esas oğlan sıgara almaya gidiyor ve 12 gün boyunca geri dönmüyor, döndüğünde ise eskisi gibi değil. Çünkü 3 ninja kadın tarafından sex kölesi olarak kullanılıyor. Konu enteresan geliyor kulağa, hakikaten çok hardcore olabilir, çok rahatsız edebilir etkileyebilir ama öyle olmuyor. Garip garip şeyler oluyor film bitiyor biz sıkılıyoru uykususuz kalıyruz falan...Ayrıca mikrofonların tepeden görünmediği sahne sayıfı 3 falan. ben sonunda mikrofonlarla oyuncuların kafalarına kafalarına vuracaklar diye korkmaya başlamıştım, çok kötü br montajdı. Yinede, beğenmesekte bilgilerini verelim.

An erotic mystery about power and sex, the entanglement of victim and perpetrator, and a man's struggle to regain his lost self.


Credited cast:
Tom Long .... Daniel
Greta Scacchi .... Isabel
Colin Friels .... Olsen
rest of cast listed alphabetically:
Ana Maria Belo .... Sally
Sibylla Budd .... Deborah
Zoe Coyle .... Renate

Nadine Garner .... Margot
Odette Joannidis .... Maude
Deborah Mailman .... Julie
Belinda McClory .... Jeanette

Andy McPhee .... Rex
Zoe Naylor .... Astrid
Olivia Pigeot .... Bernadette
Tamara Searle .... Katrina
Anna Torv .... Bridget


February 16, 2007

Chacun sa nuit / One to Another / Herkesin Gecesi Kendine

Pierre and Lucie, brother and sister, are in a full sexual development swing with their friends, until one day, Pierre does not come home. The question of the movie is what happened to him. The curiosity of the movie, is how Lucie goes about finding out. We follow her as she uses the only power she has discovered, her body, to try to obtain answers in a micro- cosmos of perversity and sexual adolescent indulgence.

Cast overview, first billed only:
Lizzie Brocheré .... Lucie
Arthur Dupont .... Pierre
Guillaume Baché .... Nicolas
Pierre Perrier .... Sébastien
Nicolas Nollet .... Baptiste
Valérie Mairesse .... Agnès
Karl E. Landler .... Paul

İf İstanbul açılışını "Chacun sa nuit" ile yaptık bu gece. Yavaş ilerleyen bir film, çok fazla birşey olmuyor. Beş kişilik bir arkadaş grubu, herkes Pierre'e aşık ve bir anda Pierre ortadan kaybolunca ilişkiler alt üst oluyor. Dosya kapanıyor ama Lucie işin peşini bırakmıyor. Ucundan köşesinden bana geçen gün izlediğim Teorema filminde visitor gidince olanları anımsattı. Zaten filmin çok başlarında Pierre'i kimin veya kimlerin öldürmüş olabileceğinide tahmin edebiliyoruz. Çok beğenmedik ve çok etkilenmedik ama İf İstanbul'a devam. Sırada yarın "The Book of Revelation" var eğer fırsatım olursa.

February 15, 2007

İf İstanbul-Cezayir



14 Subat'ta sevgilimiz yok diye evde oturmamız düşünülemezdi. Hatta akşamüstü 4 gibi local anestezi ile ufak bir operasyon geçirmeme rahmen akşam partideydik:)
İf İstanbulun Özel Partisi vardı Cezayir'de. Deniz bu sene İf istanbul'da "kordinatorü" sıfatı ile çalıştığı için biz de davetli listesine ekleniverdik:)
60s ve 70s rock müzikleriyle şenlenen parti oldukça keyifliydi. Biz de unuttuğumuz bir çok parçayı tekrar dinleyerek nostalji yaptık. Bilgi Universitesi ise bütün öğrenci ve öğremen kadrosu ile gecede yoklama verdi. Cezayir cezayir olalı bu kadar kalabalık görmüşmüydü bunuda merak etmedik değil. Panik olam mekan sahipleri 400 kişiden fazla insanın gelmemesini ve partiyi 02,00 de bitirmeyi isteselerde 01,45 te partiyi terk ettiğimizde içerideki kalabalık 15 dakika sonra çıkacağa hiç benzemiyordu.
Bu sene if istanbul'u biraz daha sıkı takip ederek partileri ve güzel filmleri kaçırmamaya karar verdik. Açılışı bu akşam "Herkesin Gecesi Kendine" filmi ile yapmayı planlıyoruz. Bakalım bilet konusunda çok ağırdan aldık ama birşeyler ayarlamayı umuyoruz. Sizde kaçırmayın ve gidebildiğiniz kadar çok filme gidin...

Şeytan Çıkartma-The Exorcist

Erasmus yapanlar zaman zaman boş zamanlarından ne yazpıcaklarını şaşırırlar ve normalde yapmayacakları şeyler yapabilirler. Herşeyden önce aşağıdaki videolar çok küfürlü konuşmalar içermektedir...Uyaralım
Bizde Yurtta ne yapacağımızı şaşırdığımız bir gece önce korku filmi kuşağı izledik daha sonra kendi korku filmlerimizi kendimiz çekmeye karar verdik. 20 kadar kısa video çektikten sonra gülme krizi geçirip bu olaya bir son vermeye karar verdik. Bunlar başrollerini bendeniz, Bugra ve yelizin paylaştıgı The exorcist...
İçine şeytan girmiş bir insan olarak oldukça kibar olduğuma ve emirler değil rica ve öneriler sunduğuma dikkat ediniz...
İlk video prova 2. si gerçeğidir...



Send Me A Postcard Darling

1968 Shocking Blue'nun muhteşem sarkısı "send me a postcard darling"
Hem grubun kedisinden hemde "ladytron" dan dinleyin.
If Istanbul özel partisinde zıplayıp tepinmemize ve eskilere dönmemize sebep olan harika şarkı...







SEND ME A POSTCARD

Before lonely nights will break my heart
Send me a postcard darlin'
How can I make you understand
I wanna be your woman
Here, here I'm waitin' for a little sign
Waitin' till the end of time
Send me a postcard darlin'
Send me a postcard now
Send me a postcard darlin'
Send me a postcard now
I can't taste the lonely night
I need someone I can turn to
Look out for the day I get a little sun
I want to know you're all mine
Now, now please don't let me down
Ain't no lover like me in town
Send me a postcard darlin'
Send me a postcard now
Send me a postcard darlin'
Send me a postcard now
Before lonely nights will break my heart
Send me a postcard darlin'
How can I make you understand
I wanna be your woman
Here, here I'm waitin' for a little sign
Waitin' till the end of time
Send me a postcard darlin'
Send me a postcard now
Send me a postcard darlin'
Send me a postcard now


February 13, 2007

Dün Gece Ne İzlendi

Teorema
Directed by

Pier Paolo Pasolini

Writing credits
Pier Paolo Pasolini

Pier Pasolini'in en deneysel ve en simgesel filmi olsa gerek. Eve gelen bir ziyaretçi herkes tarafından fallik obje olarak algılanır!!!! Simgesel olarak tanrıyı simgeler. Film başta incile olmak üzere bir çok tartışılması güç konuya eleştiriler ve sivri göndermeler yapar. Hristiyanlık, eşcinsellik, cinsellik, marxism gibi kavramları sorgulayan şiirsel ve zaman zaman şok edici bir filmdir. Ama görünürde misafirin dokunduğu herkes değişir. Sanayi devrimi başlar :) Temizlikçi peygamber gibi kadın olur ve ısırgan otu yemekten saçları yeşerir, evin annesi kudurur evin babası erkeklere meğillenir evin kızı sinir krizi geçirip durulur... vs. vs. çok sanatsal pek anlamadık....


An Inconvenient Truth
Directed by

Davis Guggenheim

The Inconvinient Truth, Al Gore'un yaptığı çalışmaları anlattığı ve güncel küresel ısınma sorununu analiz eden belgesel niteliğindeki filmi izlediğinizde aklınızda iki soru işareti oluşuyor. Amerikalılar salak mı? ve Seçimler ne zaman? Al Gore ölümcül bir hastalıktan kurtulan çocuğunun etkisiyle dünyayı kurtarmaya karar verir....


Dependencia sexual
Directed by
Rodrigo Bellott

Writing credits
Rodrigo Bellott
Lenelle N. Moise

Credited cast:
Alexandra Aponte .... Jessica
Roberto Urbina .... Sebastian
Jorge Antonio Saavedra .... Choco
Ronica V. Reddick .... Adinah
Matthew Guida .... Tyler
Matt Cavenaugh .... Sean
Rodrigo Mendez-Roca .... Fabian, Sebastian's Cousin
Liv Fruyano .... Love, Choco's girlfriend
rest of cast listed alphabetically:
David Budd .... Nick
Damien Carter .... Jeremiah
Pablo Fernandez .... Joaquin, Fabian's best friend
Elba Flores .... Mrs. Lopez, Isabel's Mother
Ronald Flores .... Josue, Jessica's classmate
Ignacio Ichazo .... Chichito
Malinda Logan .... Obnoxious R.A.
Arturo Lora .... Jessica's Dad
Yuri Lora .... Drag Queen #2
Franco Nogales .... Mr. Lopez, Isabel's Father
Fred Nunez .... Drag Queen #1
Sandra Paz .... Clemencia, the Prostitute
Chichita Pena .... Choco's Mom
Ryan Prozer .... Gay Activist
Rodolfo Quizbert .... Profesor, Jessica's Teacher
Carlos Rocabado .... Dante
Charitio Rojas .... Jessica's Mom
Maria Elva Saucedo .... Isabel, Jessica' friend
Eliana Sosa .... Camila
Carolina Suarez .... Guadalupe
Javier Yabeta .... Jessica's Brother

Jared Zeus .... Tyler's Boyfriend
(more)

Gecenin en etkileyici filmi idi Dependencia Sexual. 2004 İstanbul Film Festivalinde gösterilen ve cinselliğe oldukça sert yorumlar yapan film 2003 Arjantin yapımı.Ken Park kadar çarpıcı olmasada ufak raslantılar üzerine kurulu filmde hem bölgesel hem kültürel hem sosyal farklılıkları açıkça görebiliyoruz. Özellikle Mirrors bölümü çok etkileyici. Filmde bizi tek rahatsız eden tüm filmi aynı anda iki açıdan izlemek zorunda olmamız. Yine de afişinden ve konusundan çok saçma gibi gözüksede güzel işlenmiş çarpıcı bir film.

Search This Blog