May 18, 2007

Nasil Delirdim?



Hande Yener "Nasıl Delirdim?" isimli albümü ile artık benim tarzım budur ben buyum sevsenizde sevmesenizde bu şekilde müzik yapmaya devam edeceğim dedi ki bence "Nasıl Delirdim" albümü ile ne kadar akıllandıgını ve nasıl güzel müzik yaptıgını ortaya koymuş oldu.
Bugun D&R'ı gezerken elim albüme gitti ama bir yandan da refleks olarak kendimi, "hayır Levent, Hande Yener albümü alamazsın" a şartlamışım. Kasadaki kıza az daha açıklama yapacaktım "Aslında türkçe müzik çok dinlemiyorum hele Hande Yener hiç dinlemem ama annem rica etti o yüzden alacaktım"
Peki neden ben bu kadar etkilendim??? İlk en önemli en öncelikli sebep; Küçükken evimizde bir kaset vardı Seyyal Taner'in bir albümü. Orada Naciye diye bir şarkı vardı. Hala bütün sözlerini ezzbere bilirim ve şarkıyı genelde benden başka kimse hatırlamaz ama ben küçüüken o şarkıyı deli gibi söyler ve oynardım. Hala aile toplantılarında annem benim o şarkıyı nasıl söylediğimi ve o şarkıda nasıl oynadığımı anlatır. Seyyal Taner duysa ağlar heralde. İşte Hande Yener bu şarkıyı tekrar söylemiş ve çok güzel söylemiş...Şimdide söylüyorum ve oynuyorum

Bir de Kibir şarkısını çok beyendim çünkü banane :) ama klibi için aynı şeyleri söleyemeyeceğim hala çok çakma hiç olmamış bir klip olma özelliği taşıyor.
Albümün üstünde "Sınırlı Sayıda, 4 ayrı kapak" yazıyor. İçini açtıgımızda ise küçükken daha çok kız çocuklara okutulan 3 boyutlu ve 3 sayfalı masal kitaplarında oldugu gibi, 3 boyutlu bir Hande Yener çıkıyor karşınıza...delirmiş...

CD yi takıp dinlemeye başladıgımda ise itiraf ediyorum, çok beğendim. Ok müzik ve film konusunda çok milliyetçi oldugumu ve neden bizimde yapamadıgımız hep dile getirmişimdir...ama bu albüm olmuş ya da hadi yine kötü olalım, olmaya çok yaklaşmış:)
Artık Hande Yener, sevdiğim bir türk pop (ya da artık electro-pop mu desek) sanatçısıdır.
Ozellikle Kibir ve Nasıl Delirdim şarkıları çok güzel
www.handeyener.com.tr
www.handeyenerfunclub.com
Merak etmeyin ben henüz funclubüne katılacak kadar delirmedim:)

Buda küçüklükten kalma "Naciye" isimli şarkım...:)

May 13, 2007

Eurovision



Bir eurovision heyecanını daha Cumartesi akşamı yaşadık ve yarışmayı 4. olarak tamamladık. Gönlümüz her sene birinci olmak istesede ilk beşte olmanın büyük başarı oldugunu düşünüyorum. 100'ün üzerinde ülkede izlenen Eurovision şarkı yarışmasında oylamalarda ilk 5 gösterilirken Türkiye'nin adı ve bayrağı her zaman o listedeydi.

Videodaki ise benim favori parçam. Gürcistan bu sene ilk defa Eurovision'a katıldı finale kaldı ve muhteşem bir iş çıkardı bence. Şarkıyı kimse anlayamadı yarışmanın konseptinede çok uygun değildi belki ama benim sadece yarışmada favorim olmadı aynı zamanda playlistimede eklendi.

Yarışmayı Sırbistan 268 puan ile tamamladı. Sırbistan karadağ bu sene ilk kez ayrı ayrı katıldılar ve sırbistanı dünyalar güzeli Marija Serifovic temsil etti:)
Biz bu sene organizasyonumuzu Öykü'lerin evinde gerçekleştirdik ve yeterli bir kalabalık sağladık. İçkinin dozajı arttıkça yarışmadan alınan keyifte paralel olarak arttı. Yarışmanın en muhteşem yeri, oylama başladıgında ise hepimiz çok heyecanlıydık. Cihangirden canlı bağlanan Simge'de gecemize ayrı renk kattı Kampus cell sağolsun 10 dakikası 1 kontör:)

Seneye ise kimin katılması üzerine ön görüşmeler tamamlandı ve en kuvvetli aday Hande Yener olarak açıklandı. hande yener ise bugun basın toplantısında bu olaya sıcak baktıgını ve seneye Eurovision'a katılabileceğini açıkladı.
Seçim güzel Hande Yener de olur ama biz teklifi birde "Hepsi" isimli gruba götürmeleri gerektiğini düşünüyoruz.
O kızlar o sahneyi kavurur ve muhteşem bir iş çıkartırlar gibime geliyor... bakalım



Anneeem



Öncelikle Bütün annelerin ve anne olmasada anne olmaya aday yumurtalıkları olan bütün genç arkadaslarımın anneler günün kutluyorum...
Bu sabah Petek(ablam)'la ben anneme ve anneanneme bir anneler günü özel kahvaltısı ve showu hazırladık..
Anneler günü ağacımızın altına hediyelerimizi koyduk (masanın üstünde duruyor kendisi) ve sonrasında ise anneler günü özel şarkımızı söyledikki sene eurovision'a bu şarkıyla katılmayı planlıyoruz

Güneşin alası çok
Her evin çilesi çok
Analar çeker yükü
Kimsenin bilesi yok

Gelin çiçek verelim
Yollarına serelim
Sevgi dolu türkülerle
Annemize verilim

Çocuğa bakar anne
Evine tapar anne
Gece gündüz çalışır
Yarını yapar anne

Gelin çiçek verelim
Yollarına serelim
Sevgi dolu türkülerle
Annemize verilim

:)))
Biz yine her aile kutlamamızda oldugu gibi cozutup çok eğlendik...
Herkese iyi pazarlar.

Search This Blog