March 26, 2010

Degisken Haller

Iki gundur bi triplerdeyim belki farketmissinizdir. Bole sizin yaninizdan gecerken havalara bakip adimlarimi hizlandiriyor olabilirim. Sorulariniza kisa ve kacamak hatta politik cevaplar verebiliyor da olabilirim. Bir kisminiza lanetlik yapmista olabilirim, ole bi havalardayim anlayacaginiz. Nasilsin diye sordugunuzda, pek modumda degilim down biraz falan gibi havali cevaplar vermisligimde var.

Cagirilmadigim yemeklere gitmiyor, cagirilmadigim toplantilara katilmiyor bide ustune gozlerimi falan deviriyorum ( cagirilmadigin yere gitmemek normal ama olsun havalardayim)

Her espiriye gulmuyorum pihh pufff gibi efektler yapip baska taraflara bakiyorum. Herkesi bastan ayaga suzum suzum suzup begenmiyorum. Ayni anda iki is gelirse onem sirasina bile koymadan to do listimde hop asagi siraya atiyorum, netice itibariyle 2 elim iki kolum var...havaliyim.

Surekli bi triplere girip sigara yakiyorum, hoslanmadigim maillar geldiginde cat diye lap topi kapatim sandalyemi geri itmek suretiyle masadan kalkip elimi alnima falan koyuyorum...cool cool is adami jestleri yapiyorum.

Arkadaslarim ofis saatlerinde ararsa No ya basiyorum. Annemi telefonda beklemeye aliyorum. Randevusuz gelenlerle gorusmuyorum, kartimi ole gerekli gereksiz herkese vermiyorum...cok havaliyim

Modum dusuk oldugunda kulagima kulakliklarimi takiyorum, biri birsey dediginde duysam bile 5 saniye duymamis gibi yapiyorum sonrada kulakliklarimi cikartip sinir bir bakis atarak bana bisey mi dedin diyorum. Modum yuksek oldugunda ise kafami haiften arkaya atarak kahkaha atiyor ve yapilan espirilere sadece gerektigi kadar guluyorum.

Anlayacaginiz bu aralar pek bi triplerdeyim
Mevsimselmidir bimiyorum ama ayaginizi ona gore denk alin
havaliyim bu aralar

March 21, 2010

Kucuk agzimdan oneriler

Kucukken; hokka burunlu, minicik agizli diye severlerdi beni. Birde kivircik salata gibi kivir kivir saclarim vardi ama konuyla alakasi yok.

Hokka burunlu olmak konusunda bir sikayetim yok ama minicik agizli kismi kucukken sevimli gelsede buyudukce bir takim sorunlara yol aciyor. Hatta bu "darlik" ve "miniklik" konsepti genel bir saglik problemi olarak bunyemde mevcut benim. Hepinizin bildigi gibi burnumda ki darliktan dolayi nefes alamazken agziminda minicik olmasi bu nefes alma olayini iyice zorlastiriyor ve hatta bence beynime yeterli oksijen gitmedigi icinde saclarim dokuluyor...Efendime soyliyim alt taraflara dogru indigimizde ise bambaska bir darlik konseptiyle karsilasiyoruz...Uretra darligi... keza buna blogomda detayli sekilde yer verdigim icin daha hazla penis tagli yazi yazmak istemiyorum.

Minicik agiza donmek gerekirse, kucukken annem hic bir yemegi yemedigim icin burnumu tikardi ve nefes almak icin agzimi actigimda kasigi girtlagima kadar sokardi ama tabii ki tatli ya da cay kasigi olabiliyordu bu ancak, yoksa simdi bile normal bir corba kasigini agzima sokabilmek icin akil almaz mimikler yapip agzimi esnetmeye calisiyorum.

Siz normal insanlar bu gibi gunluk rutinler hic dusunmeden gerceklestirirken benim icin Burger House da bir burger yemek, tekerlekli sandalyedeki birinin merdivenlerden inmesi kadar mesakatli bir is.

Burger House'da 140 gr olan minik kofteli burgeri siparis etmeme ragmen gelen burgeri normal bir sekilde yemek icin benim agizdan 2 tane daha olmasi gerektigini anladigimda gercekten ilk etapta panikleyip hayalimde bir canlandirma yaptim. Buyuk masada oturuyorduk ve karsimda hic tanimadigim insanlar vardi ve agizlari normal insan agizi buyuklugunde oldugu icin hamburgerlerini istahla yigiyorlardi. Bense daha ilk isirigi almak icin burgeri tum gucumle iki elimin arasinda bastirarak et hacmini azaltmaya calisirken tursu kofte ve karamelize soganlar arka tarafindan fiskirip masanin cesitli koselerine sacilmislardi bile. Minik agazim zar zor hamburgeri yerken haliyle ketcap mayonez ve diger soslar sakaklarima kadar bulasmis ve her isiriktan sonra 3 pecete ile ancak temizlenebilir olmustum. Burgerimin yarisina geldigimde masada dag gibi biriken burusmus ve pis peceteler yuzunden garsonlar 3 kere kul tablasini temizlemisti. Ben ise agzimda zaten ic hacminden fazlasini barindirmaya calistigindan ve burnumdanda rahat nefes alamadigimdan nefes nefese kalmis yasam savasi vermeye baslamistim bile...

Iste biz kucuk agizlilar hamburger ve -ger ile biten turevlerini yerken bizle dalga gecmeden burnunda mayonez kalmis sacina tursu sicramis gibi elestiriler yapmadan lutfen iki kere dusunun...Biz de sizler gibi agiz tadiyla hamburger yigiyormus gibi gorunebilmek icin inanin bogulma tehlikesi geciriyoruz ve masayi kirletme ve pecete kullanma oranimi goz onunde bulundurulursa bunu yapmak icin bir takim sosyal yaftalarida uzerimize kendi kendimize yapistirma riskini aliyoruz...

Kucuk agzimizla hepinizi oper afiyet olsun dileriz

PS: Burger House cok guzel birser, garsonlar da cok guzel ve iyi hizmet eden guler yuzlu insanlar, Servis hizli, kofteler lezzetli. Kizarmis hellim ve taze patates kizartmasi tavsiye..kucuk agizli olanlar bile keyifle yigebilir

Bedava oto yikama...

Minik Bis'imi hatirlarsiniz...
Gecenlerde onla annemin evinden ciktim ve benzinimin bitiyor oldugunu farkettim. Sahil yolunda yeni acilan Opet benzin istasyonuna girdim ve 20 TL lik benzin aldim. 20 TL lik benzin benim Bis icin neredeyse yarim depo demek. O yuzden 20 Tl lik benzin koyun cumlesini neredeyse depoyu fulleyin dermiscesine havali soyledim.

Opet yeni acildigindan kampanya mi vardi yoksa ben bu kadar yuklu miktarda yakit aldigim icin mi bilmiyorum ama bedava arabanizi yikatin fisi verdiler bana ( belkide araba ile butunlesmis kus kakalarini gorduklerinden acimislardir).

Heyecanla siraya girdim. Benden once bir araba vardi ve cok heyecanli ve zevkli gorunuyordu kopuklerin ve tazdikli suyun goruntusu. Ustelik arabanin icinde oturarak icerden izleyecektim bu yikama islemini.

Sira bana geldiginde tum camlar beyaz kopuk oldu ve icerde bembeyaz bir isik oldu. Cok keyifli...
Ardindan durulama basladi...Inanilmaz tazdikli bir sus sesi ve hemen akabinde anlayamadigim bir sekilde bir serinlik...

Arabada akliniza gelebilecek her delikten iceriye su fiskiriyor ve doluyordu. Durdurmanin imkani yoktu vede...Kapi araliklarindan on camin kenarindan, curuyen sag kapinin ortasindan ve inanmayacaksiniz ama teyp olmasi gereken yerden bile...ne oldugunu anlayamamis bir sekilde sok gecirerek izliyordum basima gelenleri...Elimi kolumu yuzume fiskiran sulari durdurmak icgudusuyle debeleniyordum arabanin icinde ama nafile

Yerdeki paspas dosemeler 1 parmak kadar su ile kaplanmis tertemiz olmustu...Bende bir andan acaba bogulacakmiyim diye dusunurken bir yandanda cagresizce tazdikli suyun artik kesilmesi icin dua ediyordum damlalar dusen kirpiklerimi kirpistirarak...Montumun sol kolu sol camdan fiskiran sular yuzunden sirilsiklam olmustu...

Tum islemler bittiginde bedavaya hem dis hem ic yikama almis ustune birde dus almis oldum
Bir tasla 3 kus anlayacaganiz.

Kaslarimdan yuzume suzulen sular esliginde hic birsey olmamiscasina arabayi yikayan gorevlilere elimi kaldirarak ve piskin piskin gulumseyerek selam verip tesekkur ettim.

Tek uzucu tarafi o gorevlilerin artik torunlarina bile anlatabilecekleri bir hikayeleri oldugu icin uzun bir sure tam yolumun ustunde olan o benzinciden bir daha havali havali 20 tL koy lutfen diye benzin alamayacak olmam...

Tertemiz arabam, ic dosemelerim ve bizzat ben bu islak hediyenin ardindan sahil yolundan hizla eve dogru uzaklasyik ( araba reklamlarinin son sahnesi gibi vinnn diye 60 km hizla giderek kadrajdan ciktim)

Ders: Bis arabalariniz kendisiniz eski sistem bahce hortumuyla yikayiniz!!!

Yeni Takintilar

Korkutucu bir sekilde yavas yavas yeni bir takintimin basladigini farketmeye basladim... Uzun bir giris cumlesi
Kendi basina bir evde yasamak cok keyifli ama o ev aslinda ablamin evi ve ben bir konuk sanatci oldugumdanmidir bilinmez, konuk sanatci eve konuk alinca iyice bir control freak oluyorum sanirim.

Oncelikle salonda ki IKEA sehpasi ile basadi bu takinti. Ustunde bos bardak, dolu kul tablasi, tepsi, bitmis sonmus mum, kirinti, bir onceki gunun gazetesi, bir onceki ayin dergisi (ya da corap) gibi o sehpaya ait olmayan bir sey bulundugunda ne kadar rahat olursam olayip o anda bir kalkip ortaligi toparlamaya baslarken buldum kendimi.

Surekli sehpa toplarken yerlerde koselerde biriken toz yumaklarini gormeye basladim ve ablamin evden giderken "Levent tozlar koselerde birikiyor el supurgesi ile arada al oralari" cumlesi kulaklarimda cinlamaya basladi ki sanirim o an tramvatik bir an olarak hafazima kazinmis...Yakinda pantalon kemerime supurge icin ceplik yaparsam sasirmayin...Benle birlikte surup giden bir viinnnnnn sesi var artik, her daim elimde sarjli supurgeyle gezer oldum.

Normalde pasakli olmamakla birlikte cokta duzenli olmayan beni birde elimde firca ile lavabo ovarken gorun (sonrada firca kirlendigi icin bulasik makinasinda yikiyorum. haa bu arada gunde 2 kere bulasik makinasi actigim oluyor).

Eve misafir gelen konuk sanatcilar nedense kullerini yere silkeceklermis gibime geliyor ve surekli "kulun dusecek" cumlesi kuruyorum...Kanepeler yanacakmis delik acilacakmis gibime de geliyor. Ikea sehpanin alt rafina ayaklarinizla abanirsaniz kirilabilir bunuda unutmayin evime gelirseniz...

Ciceklere su vermeyi unutmayayim diye cicekleri bogmus olabilirim...surekli ciceklere su verme modumdayim cunku

Sigara icildigi icin surekli mum yakip sonrada evi havalandiriyorum...Ortada cok mistik bir hava var

Alis veris; cips, cikolata ve sigara almaktan ibaret degilmis...Tuvalet kagidi, sivi yag gibi akliniza hic gelmeyecek seylerde almaniz gerekiyormus...Meger onlar hep evde olan seyler degilmis

Anlayacagainiz artik su cumleyi kurabiliyorum...Butun gun ise gidip aksam is cikisi okula gidip bide eve gelip temizlik yapiyorum..."Hizmetci yok burda" derdi annem...hak veriyorum...

PS:
Mine>Bulasiklari bulasik makinasina koymadan once bak bakalim bi icindekiler temiz bulasik mi...
Gurkan>Bulasiklari lavaboya degil bulasik makinasina...artik sen misafir degilsin.

Neden bu sekil bir ev hanimi tramvasi gecirdim onu hic bilmiyorum
Daha yazacaktim fakat bulasik makinasi durdu...temizleri bosaltmam lazim

Search This Blog