February 03, 2007

Çılgın Hemşire

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da bir hastanede görevli hemşirenin, yeni doğmuş bebeğinin babasının araştırılması için 20 seçkin doktorun isimlerini müdüre vermesi skandala yol açtı.

Slobodna Bosna dergisinin haberine göre, geçen ay sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getiren Merima F. adlı hemşire, Kosevo hastanesi yönetiminden çocuğunun babasını araştırmasını istedi. Haberde, Merima F'nin potansiyel babalardan oluşan listesinin "etkileyici" olduğu ve kentin önde gelen doktorlarının listede bulunduğu belirtildi.

Merima F, girdiği karmaşık ilişkileri ise "Hepsi sosyal statümle ilgili sorunu çözme sözü vermişti" sözleriyle açıkladı.
Kosevo hastanesi sözcüsü Bilyana Andriç, söylentiyi doğrularken, hastanede listedeki doktorların sayısının 15 olarak bilindiğini, ancak bu konuda resmi açıklama yapamayacağını söyledi.

Andriç, hemşire Merima F'nin hastanede çalıştığını ve bir erkek çocuğu doğurduğunu da doğruladı.


Yürü be hemşire Merima, vala arkandıyız tıp açısından ne gelişmeler kaydetmişlerdir senlen ve emin ol artık Bosna Hersek'te sosyal statün oldukça değişmiştir:) Türkiyede'de böle motivasyon sağlayan hemşireler yetişir işallah:)))

February 02, 2007

IYI KI DOOODUUUN BUURAAAAKKKK




IYI KI DOGDUN BURAK:))
DOGUM GUNUN KUTLU OLSUN. GUZEL GUZEL EGLEN E MI

Music Quiz


İçinde sayı sayılan ve son zamanlarda trend olan şarkılar nelerdir????
Bakalım kaç tane çıkacak
İlk ben başlatayım....Siz devam ettirin

Biiir çok sıkıldım
İkii yerim çok dar
OoOoO senden çok var
Benimi buldun şimdi
Çok işim var


February 01, 2007

TV Quiz





Resimdeki aktor kimdir ve hangi dizide oynamaktadır??

Hadi bakalım....

Friends with Money is SUCX

A drama about three married women, their husbands, and their lone single friend.

Akşam şöle çok kafa yormadan rahat rahat bir film izleyelim dedik ve "Friends with Money" adlı filmi aldık. Bir çok diziden ve filmden tanıdığımız birsürü ünlü actor ve actress oynamış, casting oldukça sağlam.
Film başladı ve bitti ben hala karakterleri tanıtıyorlar zannediyordum. Koca bir hiç, baştan aşağı dedikodu, O onla yatmış, onun erkek arkadaşı yokmuş, öbürkünün sex hayatı kötüymüş, berikinin kocası gaymiş, kapının dışındakinin çok parası varmış...Saçma sapan. Öleeeee bakakaldık ve film bitti. Demekki neymiş Friends with Money izlemiyormusuz aklımızda olsun...

Cast overview, first billed only:

Catherine Keener .... Christine

Jason Isaacs .... David

Timm Sharp .... Richard

Joan Cusack .... Franny

Greg Germann .... Matt

Hailey Noelle Johnson .... Tammy

Simon McBurney .... Aaron

Frances McDormand .... Jane

Jake Cherry .... Wyatt

Jennifer Aniston .... Olivia

Bob Stephenson .... Marty
Marin Hinkle .... Maya

Scott Caan .... Mike
Troy Ruptash .... Cute Man
Elizabeth Keener .... Saleswoman


Kahve Dünyası ve Çikolatalı Kaşık


Açıldığında beri Ülker'in Kahve Dünyası'na oldukça önyargılı yaklaştım. Olmamıştır yapamamışlardır falso vardır, tadı kötüdür diye gitmeyi aklımdan bile geçirmedim. Çok sevdiğim Starbucks'ın "Günün Kahvesi, sütlü" süne ihanet edeceğimi düşündüm. Bugün Öykü ile şeytanın bacağını kırdık ve iddalı bir şekilde 2. kahvemizi de haydi Kahve Dünyası'nda içelim diyip kararlı adımlarla ilerlemeye başladık. İçeri girerken tedirgindik, hangi kahveyi içmemiz gerekiyor, self servis mi masaya garson mu geliyor gibi soru işaretlerimiz vardı. Derin bir nefes aldık ve masamıza oturup etrafı süzüm süzüm süzmeye başladık(buraya kadar nasıl da abarttım değil mi?)...
Aslında olay şöyle oldu. Hadi Kahve Dünyası'nda kahve içelim, hiç gelmedik dedik ve oturduk...
İlk şaşırdığımız nokta çok çeşit var ve fiyatlar inanılmaz ucuz. Gelen kahveler lezzetli, servis iyi, garsonlar kibar ve extra olarak ta çikolatadan yapılmış leziz kaşıklarınızla kahvenizi karıştırdıktan sonra kışıklarınızı yiğebiliyorsunuz:) Düşünün hesabı istediğimde pos makinası masaya gelmiyor diye kavga bile çıkarmadığıma göre memnun kalmısım demektir.
Ev yapımı havuçlı kek size bizden tavsiye olsun...Kahve Dünyası'na bizden tam not geldi. Her ne kadar içerdeki çikolata kokusu ve size ucundan köşesinden dayatılan tatlı koması bazen ağar gelsede artık kahve Dünyası bizim için bir "mola verme" seçeneğidir.

Demode Alışveriş Merkezlerimiz


Bu haftaiçi, artık son indirimleri kaçırmamak adına alışverişe çıkmaya karar verdik. Havanın oldukça rüzgarlı ve soğuk olması bizi yıldırmadı, sadece destinasyonumuzu değiştirdi. Karşıya trafik ve zaman nedeniyle geçmeye üşendiğimiz için anadolu yakasında bulunan kapalı alışveriş merkezlerini ziyaret etmeye karar verdik.
Kanyon, Cevahir, Metrocity ve en eskilerden Akmerkez alıp götürdüğünden beri açıldığında çok sevinilen alışveriş merkezleri artık oldukça demode olmuş ve bir garipleşmiş. Senelerdir kapısından girmediğim Kozyatağı Carrefour ve Capitol'e dün girdiğimde içeride bayağı yabancılaştım. Ne idugu belirsiz bir kalabalık ve garip havuz ve fıskiyeler beni nedense rahatsız etti. Özellikle dikkatimi çeken şey ise bu mekanlarda ki Boyner mağzaları tamamen Mahmutpaşa havasında. Bunda sezon sonu indirimininde etkileri olduğu kesin tabi ki, ama ortada büyük bir tezgah ve tezgaha atılmış malları çekiştiren kocakarıların arasında aradığını bulmak imkansız. Beni sevindiren olay ise Acıbadem(ya da kadikoy) Carrefour da ki Segafredo kahve veren çok şık coffee house idi. En sevdiğim italyan segafredo espresso yanında ufak bir çikolata ile servis ediliyor. Bu manzara bana bir şekilde Praia de luz, Portekizdeki yurdun önünde ki muhteşem okyanusa nazır cafemizi hatırlattı ve bir mola vermeden geçemedik. Gürkan'ın en sevindiği olay ise sanırım Fenerbahçeli David ve Alex'i görmemizdi. Gerçi David ve karısının konustugu Portekizceyi anlayınca bende sevinmedim değil...
Neyse netice itibari ile nerde ne var ne yok görmek için çok uzaklara gitmek istemiyorsanız eskiden gittiğimiz ama şimdi pabucunu dama attığımız alışveriş merkezleri bu soğuk havalarda ziyaret edilebilir. Neden olmasın? Popomuz donsa da kara kışta uca uca Kanyon'a gidip vitrinlere bakmak adamı hasta eder:)

Vivident / Happydent


Hadi bakalım bu ara da reklamlara sardık...Şehri aydınlatan Indian'ları izleyin. Çok eğlenceli bir reklam olmuş

January 31, 2007

Creativity

Çok fazla birşey yazmaya gerek yok sanırım resimler mesajı açıkça veriyor.
Çok başarılı, çok yaratıcı...


İki Yüzlü Ünlüler

TV'den gördüğümüz, filmlerini izlediğimiz, hayran olduğumuz odamıza resimlerini astığımız(umarım kimse böölee iğrenç şeyler yapmıyodur) ünlüler her zaman bizim gördüğümüz gibiler mi? Günlük hayatlarında çok bakımlı ve güzellermi, yataktan yeni uyandıklarında onlarında ağızlarında ekşimiş bir tat olmuyormu, suratlarında siyah noktalar çıkmıyor mu? Daha fazla iğrençleşmeyeceğim sanırım herkes ana fikri anladı...
Bakalım Shiny Disco Balls'larımız nasıllarmış
Işık maillar için teşekkürler:)


Peker Açıkalın Kimdir?????


Pekala şöyle bir bakalım..."kim bunlar?" ile ünlü olmuş bir tüyatrocumuz. Sonra kendisini baya uzun süre Çiçek Taksi isimli sevimsiz dizide gördük. Daha sonra onu esas kamaoyu tarafından tanınır kılan olay ise niran ünsal'dan olan kızını kaçırdığı ve annesine göstermediği gibi nedenlerle mahkemelik olmasıydı.

Sonra bir şekilde Gaffur oldu. Avrupa Yakası'nda çakkıdı çakkıdı diye oynadı. Güzel bir karakter çıkardı ortaya; Gülse Birsel'in yatarıcılığı sayesinde tabi ki. Tamam kabul ediyorum Gaffur tuttu, baya komik oldu hepimiz diziyi izlerken eğlendik güldük oynadık.
Peki Peker Açıkalın hala kimdir????
Katıldığı tüm programlarda sunucular kendisiyle dalga geçiyor bir müddet sonrada tahammul edemeyerek kaş göz yapmaya başlıyorlar ama Peker Açıkalın kim ne derse desin +1 eklemek istiyor, konusulan herşeyi ciddiye alıyor ve sürekli bir bilimsel deneyin arka yüzünü bizlere anlatıyormus gibi konusuyor.
Bugün de bir roportajını TV de izledikten sonra kesin kararımı verdim ve açıklıyorum
Peker Açıkalın'I Avrupa yakası dışında görmeye tahammul edemiyorum çünkü sinir uçlarımla oynuyor....

January 30, 2007

Sexy Shey

Pembe peluş kelepçelerle yatağa bağlanmış sexy bir GÜRKAN görmek istiyorsanız, yukarıdaki videoyu izleyin. 3.19 da benide görmeniz mümkün barda içki içip aptal aptal dans ediyorum :)
İste Medison Street Boys'dan sonra kendi solo çalışmasını yapan Gurkan ve parçası Sexy Shey
Super olmuş....

January 29, 2007

Ups I did It Again !!!!&TV Quiz


Due to a political conspiracy an innocent man is sent to death row and he's only hope is his brother who makes it his mission to deliberately get himself sent to the same prison in order to break the both of them out from the inside out.

Bu çok minimal bir özet tabiki. Bir hapisten kaçma olayı bu kadar mı güzel süslenebilir? Sonra bizimkiler de çıkıp biz tv dizisi çektik diyorlar utanmadan. Açıkçası şimdiye kadar dizide kafamda soru işareti bırakan veya "hopaa ordan oraya nasılda geçtik" dedirten birşey olmadı. Sadece zaman zaman şans etkisinin fazla olduğunu düşündüm ama başlı başına çok beğendim bu diziyi. TV de 1. Sezon yayınlanırken izlemedim, kaçırdım ama ne zamandır aklımdaydı ve sonunda Öykü'den dvd leri alıp oturdum dvd'ni başına. Saatlerce izledim birazdan izlemeye de devam edeceğim.Her hücrenin duvarındaki delikten geçişlerinde ve her Gardiyan dinlenme odasındaki çukuru kazmaya başladıklarında, senaryo gereği işlerin yoluna gireceğini bilmeme ragmen, eyvah şimdi yakalanıcaklar diye, çarpıntı basmasıyor. Sanırım kendini izlediğin seye kaptırmak böyle bir şey olsa gerek. Asosyalleştiğimi düşünmeyin, bu sadece vücudumun fazla sosyalleşme sonucunda verdiği tepki.

Neyse Wenthworth Miller'ın neredeyse sübiyan suratının altından bu kadar işler başaran bir deha çıkacağını tahmin edermiydik bilmiyorum ama dizi bir kaç günümü alacağa benziyor.

Hapisane planı olan muhteşem dövmenin tamamını nerede buluruz netten araştırmaktayım, şayet dövmenin bazı bölümleri oldukça başarılı ve sanırım o dövmeden yaptıran bir kaç insan da varmış diziden sonra. Tüm bunlar bir yana diziden bu kadar bahsetmişken birde ufak tv quiz koyalım madem.

Başrol oyuncularımızdan biri olan Wentworth Miller'ın konuk oyuncu oldugu iki meşhur dizi adı kim verebilecek bakalım....????
Ya da zor geldiyse sunu deneyin(çok biliyosanız hepsini cevaplayadabilirsiniz). Neden David Apolskis'in takma adı dizide Tweener'dır ????

Cevapları bekliyorum ve diziyi izlemeyenlere de bir an önce bir fırsat yaratıp bir kaç günlerini ayırmalarını tavsiye ediyorum. Unutmayın ki haftada bir bölüm izlemekle dizinin bölümlerini ard arda izlemek çok çok farklı.. :)

Dana International Istanbul'a Geliyor



This is my house
To the rhythm to the rhythm
Alora nachieliela bella bella
Alora rola alora rola
Do you have a reservation?
I have a party in my house
I serve: bananas, bananas, bananas, bananas
Potatoes and some cock
Alora rola alora rola
Alora rola alora rola
Cinque milla cinque milla
Maraquita chiquitita maraquita chiquitita
Maraquita chiquitita maraquita chiquitita
Listen to the rhythm listen to the rhythm
Listen to the rhythm listen to the rhythm
Rhythm rhythm rhythm
This is my house
Cinque milla cinque cento
Cinque milla cinque cento


15-25 Subat tarihleri arasında gerçekleşecek olan !f İstanbulun Gökkuşağı Bölümünün bu seneki özel konuğu, 1998 yılında Diva şarkısıyla Eurovision'a katılan Transseksuel şarkıcı Dana International.Katıldığı sene İsrail halkının büyük bir kısmından ve özelliklede radikal dinci kesimden oldukça sert tepkiler alan Dana, yarışmayı kazandıktan sonra sevgi seliyle karşılaşmış ve oldukça basarılı olmuştur. Duyumlara göre "Love" da dansçılarıyla birlikte 45 dakikalık bir show yapacakmış. Hangi şirket getirecek, hospitality i kim yapacak bilmiyorum ama ufak bir ihtimal rehperi olma ihtimalim varsa eğer, Faye Dunaway den sonra 2. bombanın o gece olacağını düşünüyorum. Oldu ki ben olmadım hiç farketmez 23 Şubat gecesi Love'dayız.


Where are my Visiters from :)))


Visitor Map
Create your own visitor map!

Erasmus 20 Yaşında

Erasmus 20. yaşını kutluyor. !987 de başlayan Erasmus çılgınlığı son bir kaç senede zirveye ulaştı. Artık binlerce öğrenci üniversite hayatları boyunca bir dönemlik veya bir senelik değişim programlarına katılarak değişik kültürler tanıyorlar kendilerini geliştiriyorlar ve kariyerlerine çok büyük bir avantaj katıyorlar.


Ben bu Erasmus çılgınlığında 19. gruptum. Bildiğiniz gibi bir dönem diye Porto-Portekize gönderildim ama başarılı çemkirmelerin sonucunda bir sene kaldım ve Portekize kazık çaktım. Porto havaalanına inen ilk erasmus öğrencisi ben oldum ve son ayrılan yine bendim.
En son dönmekle kalmayarak dönüştü bir de interrail patlattım ve geçtiğimiz senenin keyfini çıkardım.

1 sene boyunca bir çok farklı ülkeden farklı insanla aynı çatı altında yasamak, onları ailen bilmek denemediyseniz yurt hayatını tatmak bambaşka bir tecrübe. Üstüne birde Portekiz gibi güzel sıcak bir ülkede eğlenmesini bilen kafa dengi bir arkadas grubuna rastlarsanız ve okulunuz da Erasmus öğrencilerini sıkboğaz etmeyen türden bir okulsa emin olun hayatınızın en keyifli günlerini geçireceksiniz...

Düşünenlere tavsiyem; 1 saniye düşünmeden gidin ve Erasmusa başvurun. Bu inanılmaz deneyimi herkesin yaşaması gerektiğini düşünüyorum ve birçok kişiyede öncü olduğumu biliyorum. benden sonra benim bitmek tükenmek bilmeyen anılarım ve insanları gönderme çabalarım bir kaç arkadasımda basarılı oldu ve başvurmalarını sağladım.

Aşşağıda İnterrailımdan bir kaç fotoraf var. Erasmuslardan foto koymadım çünkü seçemeyeceğim ve ayırd edemeyeceğim güzellikteler ve aşağı yukarı 2000 taneler:)



Pimp-My-Profile.com - Build a Slideshow

TV Quiz 3

Bu sefer değişik bir uygulama daha başlatıyorum...
Sorunun cevabını comment yolu ile bekliyorum...
Lost çılgınlığı ile tanıdığımız ve sinir olduğumuz Matthew Fox ( Dr. Jack Shephard), 2006 yapımı hangi filmde, hangi rolde oynamıştır???
İpucu: Amerikan futbolu hakkında olan film gerçek bir hikayeyi anlatıyor.(çok büyük bir ipucu oldu sanırım ama buda ilk deneme)
Bakalım ne kadar takipçisiniz????

Aynı zamanda yan tarafta haftanın yeni oylaması başlamıştır... Hayırlı olsun
Cenkçim ödül konusunuda düşüneceğim ama emin ol manevi bir yaklaşımım olacak... :)

January 28, 2007

Yarışma Çılgınlığı

Saat 20.00 idi televizyon başına oturduğumda. Şu an saat 24.00, tam olarak 4 saattir tv karşısında bir atv bir show tv bir star seri bir şekilde zap yapıyorum. Benim gibi Pazar gecesini tv karşısında geçirenler yeteri kadar sıgara kahve içmiş ve hafif bir baş ağrısına sahip olmuşlardır.



Show TV'de Buzda Dans; büyük bir yaprak dökümü, Sebnem Schefer'ın ağlamaktan göz pınarları kurudu, son ikiye kalmayı kesinlikle haketmediğini düşündü ve ağlamaya başladı. Bunu gören Asena'da ağlamaya başladı. Olay kadın Tuba Ekinci zaten gitmek istiyor ve dünya tabiri caizse poposunda değil...Program bu raddeye gelene kadar Behzat Uygur zırvalama rekoru kırarak sinir krizi geçirttiriyor. Yine de gecenin en sürükleyici yarışmasıydı. Gamze bu gece yarışmayı oldukça götürdü hem dominant konusmalarla yarışmayı toparladı hemde kuliste oldukça sempatikti, tercümeleride fena yapmadı.



ATV ye geçtiğimizde, yeni başlayan yarışmamız(çok lazımmış gibi) Profesyonel. Daha önce ucundan bucağından bir şekilde müzik piyasasına girmiş bir derece deneyimli insanların yarıştığı ve jürisini Osman Yağmurdereli, Ajda Pekkan Müslüm Gürses ve Pelin Akad'ın oluşturdugu şarkı ve performans yarışması. Yarışmamızın gülü, yeni kızımız, Ela(eda da olabilir unuttum) Jartiyerli ruh hastası bir nevi 2. Tuba Ekinci olma yolunda. Ebru Akel artık sabah akşam yarışma sunmaktan çökmüş. Müslüm Gürses 13 yarışmacıdan 10 tanesi için "Sonlara dogru detoonasyon oldun falso verdin ruhunu katamadın yolun açık olsun" gibi anlaması güç terimler kullanıyor ve her yorumu Behzat Uygur'unkiler gibi bir reklam arası uzunlugunda. İzlerken üstünüzü başınızı parçalayasınız geliyor ve bitmesi için dua ediyor, imana geliyorsunuz.



Sıkıldınızmı, Star'ı açın Tarz değiştirin hemen...Alaturka yeni sesler ve Armağan'ın yeni saçları ile karşınızda. Profesyonel e göre daha güzel sesler var daha izlenesi, Çünkü Profesyonel kendine "biz çok kaliteli bir yarışmayız süzüm süzüm süzülürüz arkadada modern dans yaparız" gibi bir misyon üstlenmiş. Ajda Pekkan'ın sevimli ve arabulucu tavırlarıda yarışmayı kurtarmaya yetmemiş... En azından Alaturka starın jüri üyeleri çılgın; atışıyolar kalkıyolar oynuyolar kavga ediyolar birbirlerini yiğiyolar...bir şeyler oluyor.

Peki bir şeyler oluyor mu? Mesela bu kadar çok pop stara alaturka stara oryantel stara ihtiyacımız var mı? TV bize seçenek sunmuyor izle diyor ve pazar akşamı evde isen bir seçeneğin yok. Şebnemin rimelleri ayak bileklerine kadar akmasına rağmen programı hala bitirmiyorlar. Sonunda jüride isyan ediyor ama Şebnemi yolundan alıkoyamıyorlar ve eleniyor.
Tv bağımlısı insanlar için her gece kanal başına 2 dizi haftasonular her kanalda bir yarışma ve artık tahammul edilemeyecek kadar başarısız üzerinde hiç düşünülmemiş oldukça kalitesiz ve insanlarla dalga geçercesine hazırlanmış programlar ve showlar. Peki en kötüsü ne??? Bütün bu dizi ve yarışmalar tam bitti derken hemen akabinde her kanalda bir magazin programı başlıyor ve az önce izlediğiniz dizi ve yarışmanın %50 sini tekrar tekrar gerizekalıymısız yada balık hafızalıymısız gibi gösteriyorlar.
Benim gibi televizyona takılıp kalarak bir gecesini geçirenler ise gecenin sonunda hayatı sorgulamaya başlıyor ve bugun ben naaptın kalktıktan sonra yatana kadar gecen sürede faydalı herhangi bir şey yaptım mı bir günü daha nasıl harcadım böyle diyerek hayıflanmakla yetiniyor.
Lütfen bunu haftada bir günden fazla yapmayalım... Kendimizi bir dizi ve bir yarışma ile sınırlamaya çalışalım:)))) Bende yazarken bile tahammul edemediğim bu yazıyı daha fazla uzatmadan ve BehzatUygur gibi saçmalamadan burada bitireyim...

Kim Artık Buzda Dans EtMEsin

Kim Artık Buzda Dans EtMEsin quizimizin sonuçları belli oldu. Binlerce kişinin katıldığı quizde;
Okan karacan 6 ve Tuba Ekinci 7 oy alarak haftanın en elenesi ikilisi oldular:). Bakalım bu akşam yarışma sonuçları bizim quizimizinkiyle eşleşecek mi?
Yepyeni bir quizde daha çok katılımla görüşmek ümidiyle
Esen Kalın....

Search This Blog