April 03, 2010

Frikik of The Titans

Dogum gunu munasebetiyle bolca ickili gecen bir cuma gecesinin ardindan sakin ve keyifli bir cumartesi icin Bagdat Caddesi turlamalari ve uzerine de bir 3d film izleme aktivitesi yapildi. Film secimi ustune cok dusunulmedi...amac sadece rahat izlenecek eglenceli bir 3d izlemekti.
Bir Levent rutini olarak gise gorevlisi kadinla kavga edildi (elimi o kucuk cam delikten sokup boguyodum valla kadini az daha)

Clash of the Titans
Film cok ozetle Zeus'un yari tanri oglunun Zeus'un kardesi, yani amcasi, Hades'e actigi savasi anlatiyor. Tabii Argos sehirinin kurtulmasi buna bagli falan...O kisimlara girmiyorum bir suru hikayesi var mitolojik. Ask hikayesi de cabasi..

Ama filmde bizi en cok gulduren nokta 3 boyutlu olarak yari tanri Perseus rolundeki Sam Worthington'un gotunu gormek oldu. Keza bu insan icine karismis yari tanriye film boyunca donemsel kostum olarak o kadar guzel mini elbiseler giydirmislerki, Perseus savas esnasinda yavrum naapsin canini kurtarmak icin bir cok kez ayagini kaldirip tekme atmak ve ordan oraya ziplamak zorunda kaldigi icin altindaki siyah likrali boxerindan popisi gorunuyor...hemde 3 boyutlu.

Birde bu Perseus'la Io nun yari tanrisal bir ask hikayeleri var. Film boyunca suzum suzum suzulup bir kere opusemiyolar, koklasamiyolar. Yok Medusa'ydi yok Hades'ti yok tek gozlu cadilardi derken kayniyor bunlarin ask hikayeleri. Io birde katana ki size anlatamam...etli etli kollari ve yuzunun her yerinde cil var...cok sinir bir kadin velhasil. Allah sevdigine bagislasin. Neyse ki Zeus bir kiyak yapiyor ogluna da rahatliyoruz. Allah ihtiyaci olan herkese Zeus gibi baba versin vallahi. (Bu paragraf cok dini icerkilki ve tutucu oldu)

Bu pekte bir seye benzemeyen ve 3 boyutlu izlemenin hayatimiza hic birsey katmadigi eglencli filmde en favori kahramanlarim cadi teyzeler oldu...Mitolojik hikayelerini bilmem. O donemlerde bu yasli teyzeler neye tekabul ederler, o eradaki onemleri nedir onu da bilmem ama pek sevdim kendilerini. Bunlar muhtemelen lanetlenmis 3 kiz kardesmis evlenememis kudurmuslar. Cok sekerler ama (cokta cirkinler...hatta zaten insan da degiller 3 teyze nin toplamda tek bir gozu var elden ele atip sirayla gorebiliyolar)

Keske gunumuzde de isimlerimiz o sekilde olsaydi diye dusundum durdum bir de. Cok havali olurduk gercekten. Mesela ablamin adi Andromeda olsaydi, bendeniz Apollo, annem Medusa ve en yakin arkadaslarim: Marmara, Athena, Artemis, Perseus ve Demeter.
Gunaydin Andromeda umarim iyi uyumussundur. ben Marmara ve Athena ile Bruncha gidiyorum. ordanda Artemislerin evinde Wii oyniicaz. Gurkan ve Oyku gelmiyorlar cunku onlarin isimleri cok banal...Siradan insan isimleri. Annem Medusa'ya solersin aksam gec kalacagim. ucan atim Pegasus'la gidiyorum o yuzden cok icmem merak etme.

Herseye ragmen izlemesi eglenceli bir film, bol yaratikli, bok aksiyonlu ve bol frikikli...

April 01, 2010

Ev Arkadasim Hakkinda Hersey

Petek Avustralya - Sidney macerasina basladiktan sonra bildiginiz gibi onun evine yerlestim ve ev aramakta olan ve malesef teyzesinin yaninda Dudullu'da yasamak zorunda kalan arkadasim Gurkan'i bende kalmasi icin davet ettim. Ev bulma ve begenme islemleri biraz uzun suren Gurkan ile yaklasik 5 haftadir beraber yasiyoruz.

Muhtemelen eve bir arkadasimla cikacak olsam zaten 3 isim sayabilirim ( ama hadi saymiyim simdi ). Zaman icinde de Gurkan ile yasamaya alistim. Evde bir ses bir nefes iki kelam edecek bir kelle:) Severimde keratayi bilirsiniz. Zaman icinde kendisiyle ilerleyen ve kari koca iliskisine donen ev yasantimiz da, su bitmis butun gun evdeydin su solemedin mi, bulasiklar dag gibi, bu surahi neden bosa varan kavgalara dayanmasada o kivama gelmek uzere

Yasamasi hic zor olmayan Gurkan her ne kadar ev islerine gelince daha 3 firin ekmek yemesi gerekse de ki kendiside uzun suredir tek basina yasiyor. ( kizmak yok saka saka) bazi kotu huylari var. Nedir mi bi kotu huylar?

Aslinda huylar demek yanlis cunku ben spesifik bir olaydan bahsetmek istiyorum.

Gurkan'a misafirperver bir ev sahibi olarak tabii ki giysin diye bir cift terlik verdim. o terligi ona zimmetledim, kendim ise Elif'cigimin bana Prag'dan getirdigi ultra rahat ve konforlu pufuduk terliklerime evde odadan tuvalete salondan arka odaya geziniyordum.

Fakat Gurkan kendisine zimmetli bu terliklere pek sahip cikamadi. Mesela gece tuvalete kalktim diyelim, bir anda koridorun hic beklenmedik ortalik yerinde birseye takilip yuvarlanmak suretiyle olum tehlikesi gecirdim bir gun, heralde dedim unuttu. Ertesi gun isten eve geldigimde ayni terlikler salondaki beyaz halinin en orta yerinde itinayla koyulmus gibi yanyana duruyorlardi...Baska bir gun tuvalet kapisinin onunde gordum terlikleri ve Gurkan'a sordum. neden terliklerini bir takim yerlerde cikartiyorsun ve birakiyorsun. hatta ne yalan soliyim camii mi canim burasi diye gecirdim bir kac saniye aklimdan ama cok iyi tanidigim canim arkadsimin din ve imanla pek bir alakasi olmadigina da adim gibi emindim. Bir muddet gozlemledim ve farkettim ki Gurkan terliklerini istem disi bir refleks olarak bir yerden bir baska yere yururken aniden cikartiveriyor ve hicbirsey olmamis gibi yurumeye devam ediyor. Saka yapmiyorum...Gercekten farkinda olmadan istem disi yapiyor bu hareketi. Hop terlikli hop corapli hop yalinayak.

Dun gece yatak odasindan bir sey almak icin salona dogru yuruyordun ve koridorun isiklarida tabii ki kapaliydi. Bir anda yerden havalandigimi ve ucusa gectigimi farkettim. Gurkan terliklerini koridorda duran kilimin ustunde cikartmis ustune ustluk kilimide terliklerinin ustunu ortecek sekilde kapatmisti ( kibar cocuk kedi gibi pisligini gizliyo...bi gun salondaki saksilara ismiceksin dimi Gurkan). Iste bu bardagi tasiran son damla oldu.

Gurkan burdan sana sesleniyorum. O terlikleri bir daha hayatimi riske atacak sekilde ortalikta birakirsan vallahi saklarim ya da kucukken annemin bana yaptigi gibi camdan assagi atarim ona gore, yalin ayak basi kabak kalirsin haaaa

:)

Bunun disinda hersey ok ama:) Olurda eve cikmaniz gerekirse Gurkan'i cepte bilin...Gerci biraz gec kaldiniz kendisi kalamis'ta henuz bir kere gorup badana boyacilara teslim ettigi bir ev kiraladi bile. Sectigin kirik beyaz renk duvarlar bittiginde fusya oalrak sana iade edilirse gorusucez senle:)

March 31, 2010

Dr. Atkins...Yanina geliyoruz

Yaz geliyor, ben ben belki de gectigimiz senelerde oldugu gibi yaz kis demeden dunyani 4 bir yanindaki tropik kumsallardan size el sallamayacagim artik, ya da Kusadasi'nda 3 aylik bir yaz tatili yapamayacagim. Artik Alacati'ya gidip beyaz retro mayomla ve elimde laptopimla da calismayacagim. Ama bu hic mayom ile ortalarda salina salina gezinmeyecegim anlamina gelmiyor.

Hepsini bir kenara biraktim, is okul derken spor yapmaya da firsatim kalmiyor. Evet disardan baktiginizda zayif bir insan olabilirim ama icten ice buyuyen ve Ufaklik filmindeki Arnold Schwarzenegger gibi hamile oldugum gorunumunu veren sivri bir gobegim olmaya basladi. Yanaklarimda yercekimine yenik dusup bir bebek popsu kivamina geldigi icin alarm zillerini calmaya basladim.

Dr. Atkins ( kii keza kendisi yaptigi rejimler sonucunda vefat edip aramizdan ayrilmis diye duyumlar aldim) bu asamada hayatimizia girdi.

Sarkuteri urunlerini zaten oldukca seven bendeniz 3 gundur Karbonhidrat rejimi yapiyorum.
Sabahlari kati yumurta yada peynir ve salam, Oglen et, aksam ise yine et ya da balik yigiyorum.

Insan vucudunun gunde 75 unite Karbonhidrata ihtiyaci varmis, fazlasi depolanirmis ve 1 kesme sekerde 12 unite karbonhidrat oldugunu dusundugumuzde gerisini de siz dusunun artik. Benim gibi cips ve cikolata uzerine hayati kurulu olan bir insan icin (sporda yapamamaya baslayinca) hayat oldukca zorlasiyor. Bu rejimde ise amacimiz gunde 40 unite karbonhidrati gecmemek.

Olurda denemek isterseniz alin size besin karbonhidrat tablosu
Simdiden bol sans

Karbonhidrat Diyeti (Yiyeceklerin Karbonhidrat Ünite Değerleri)


PORSİYON ÜNİTE
MEZELER

Ançuez 100 gr 1
Ringa Füme 100 gr 1
Balık Yumurtası 100 gr 1
Salam, Jambon, Sosis 100 gr 1
Pastırma (Çiğ) 100 gr 1
Turşular 100 gr 6
Beyaz Peynir 100 gr 1
Rus Salatası 100 gr 8
Fava 100 gr 47
Kuru Fasülye 100 gr 52
Sardalya (Z.Yağında) 3 Adet 0
Midye Tava 8 Adet 10
Yumurta Katı 1 Adet 0
Patates Cips 10 Adet 10
Domates (Orta boy) 1 Adet 6
Ton Balığı (Z.Yağında) 1 Porsiyon 0
Marul 4 Yaprak 2
Hardal 1 Tatlı Kaşığı 2
Çiroz 100 gr 1
Lakerda 100 gr 1
Havyar 100 gr 1
Ciğer Ezme 100 gr 3
Sucuk (Çiğ) 100 gr 1
Patlıcan Salata 100 gr 6
Kaşar Peyniri 100 gr 1
Tarama 100 gr 10
Barbunya Fasülye 100 gr 45
Yoğurt 250 gr 12
Midye Dolma 2 Adet 4
Midye Haşlama 8 Adet 1
Yeşil Zeytin 10 Adet 2
Kızarmış Patates 10 Adet 20
Salatalık (Orta boy) 1 Adet 4
Ton Balığı Sebzeli 1 Porsiyon 3
Mayonez 1 Y.Kaşığı 1



ÇORBALAR

Tavuk Suyu Sade 1 Porsiyon 0
Konsome 1 Porsiyon 0
Et Suyu Sade 1 Porsiyon 0
Mantar Çorbası 1 Porsiyon 15
Kereviz Çorbası 1 Porsiyon 16
İşkembe Çorbası 1 Porsiyon 10
Sebze Çorbası 1 Porsiyon 12
Tarhana Çorbası 1 Porsiyon 17
Domates Çorbası 1 Porsiyon 16
Kuşkonmaz Çorbası 1 Porsiyon 16
Paça Çorbası 1 Porsiyon 12
Şehriye Çorbası 1 Porsiyon 17
Mercimek Çorbası 1 Porsiyon 18
Bezelye Çorbası 1 Porsiyon 20
*Sade unsuz hazırlanmış et sularını tercih ediniz.



BALIKLAR

Barbunya Izgara 250 gr 0
Barbunya Tava 250 gr 12
Çipura 250 gr 0
Dil Izgara 250 gr 0
Dil Tava 250 gr 12
Istakoz (Haşlanmış) 1 Porsiyon 0
Istakoz Kokteyli 1 Porsiyon 1
İstiridye (Çiğ) 6 Adet 4
Kalamar Tava 1 Porsiyon 10
Kalkan Tava 250 gr 12
Karides (Haşlanmış) 6 Adet 0
Karides Kokteyl 1 Porsiyon 1
Karides Tava 6 Adet 8
Kefal Izgara 250 gr 0
Kefal Tava 250 gr 12
Kılıç Izgara 250 gr 0
Levrek Izgara 250 gr 0
Midye Haşlama 8 Adet 1
Midye Tava 8 Adet 10
Sardalya, Hamsi Tava 250 gr 15
Tranca Izgara 250 gr 0
*Balıkları rahatça yiyebilirsiniz.
Izgara ve haşlamaları tercih ediniz.



ETLER (PORSİYON 150-200 gr)
DANA ETLERİ

Biftek 1 Porsiyon 0
Bonfile Izgara 1 Porsiyon 0
Böbrek Sote 1 Porsiyon 1
Ciğer Izgara 1 Porsiyon 3
Ciğer Tava 1 Porsiyon 6
Hamburger (Ekmeksiz) 1 Porsiyon 1
Köfte Izgara 1 Porsiyon 1
Köfte Tava 1 Porsiyon 8
Kuşbaşı Sade 1 Porsiyon 1
Kuşbaşı Sebzeli 1 Porsiyon 6
Pirzola Izgara 1 Porsiyon 0
Şinitzel Pane 1 Porsiyon 12
Şiş Izgara 1 Porsiyon 0
Yürek Izgara 1 Porsiyon 1



KUZU VE KOYUN ETLERİ
Böbrek Izgara 1 Porsiyon 1
But-Kol Izgara 1 Porsiyon 0
Ciğer Izgara 1 Porsiyon 1
Döner Pideli 1 Porsiyon 25
Döner Pideli Domatesli 1 Porsiyon 28
Döner Pideli Yoğurtlu 1 Porsiyon 27
Döner Sade 1 Porsiyon 0
Kelle 1 Porsiyon 0
Köfte Izgara 1 Porsiyon 3
Pirzola Izgara 1 Porsiyon 0
Pirzola Pane 1 Porsiyon 10
Şiş Izgara 1 Porsiyon 0
Yürek Izgara 1 Porsiyon 1



DOMUZ ETLERİ

Bonfile Izgara 1 Porsiyon 0
But-Kol Izgara 1 Porsiyon 0
Kuşbaşı Sade 1 Porsiyon 1
Kuşbaşı Sebzeli 1 Porsiyon 6
Pirzola Izgara 1 Porsiyon 0
Şinitzel Pane 1 Porsiyon 12



TAVUK ETLERİ (PORSİYON 300-500 gr)
Haşlanmış 1 Porsiyon 0
Tavada 1 Porsiyon 8
Izgara 1 Porsiyon 0
Hindi Izgara 1 Porsiyon 0



AV ETLERİ (PORSİYON 300-500 gr)
Ördek 1 Porsiyon 0
Lökoşe 1 Porsiyon 0
Yabani Domuz 1 Porsiyon 0
Muhtelik Kç.Kuşlar 1 Porsiyon 0
Keklik 1 Porsiyon 0
Tavşan 1 Porsiyon 0
Geyik 1 Porsiyon 0
*Bu etler pişmiş olarak değerlendirilmiştir.



ŞARKÜTERİ

Sosisler 100 gr 1
Salamlar 100 gr 1
Jambon 100 gr 1
Pastırma 100 gr 1
Bacon 100 gr 1
Dil 100 gr 1
Sucuk 100 gr 1
Ciğer Ezmesi 100 gr 3
Beyin Tavası 100 gr 10
Beyin Haşlaması 100 gr 1



SEBZELER (PORSİYON 150-200 gr)
HAŞLAMA VE ZEYTİNYAĞLI
Bamya 1 Porsiyon 10
Dolmalık Taze Biber 1 Adet 4
Enginar 1 Adet 6
Havuç 1 Porsiyon 9
Ispanak Kıymalı 1 Porsiyon 6
Ispanak Pirinçli 1 Porsiyon 20
Ispanak Püresi 1 Porsiyon 8
Kabak 1 Porsiyon 4
Karnabahar 1 Porsiyon 6
Kereviz 1 Porsiyon 6
Kuşkonmaz 1 Porsiyon 5
Lahana Dolması Etli 1 Porsiyon 8
Lahana Dolması Z.Yağlı 1 Porsiyon 18
Lahana Salatası 1 Porsiyon 7
Mantar Sote 1 Porsiyon 7
Mısır 1 Porsiyon 18
Patlıcan 1 Adet 4
Pırasa 1 Porsiyon 8
Taze Bezelye 1 Porsiyon 20
Taze Fasülye 1 Porsiyon 7
*Sebze porsiyonlarınızı uygun olarak ayarlayınız.
Aşırısı tavsiye edilmez.




ÇİĞ VE SALATA

Salatalık Orta Boy 1 Adet 4
Marul Orta Boy 1 Adet 8
Kırmızı Turp 4 Adet 2
Taze Soğan 1 Adet 1
Lahana 100 gr 7
Havuç Orta Boy 1 Adet 4
Yeşil Biber 1 Adet 3
Kuru Soğan 1 Adet 10
Domates Orta Boy 1 Adet 6
Maydanoz 10 gr 2



PATATESLER

Haşlama Orta Boy 1 Adet 20
Parmak Patates 10 Adet 24
Sütlü Püre 150 gr 30
Cips 10 Adet 10



KURU BAKLAGİLLER

Mercimek 100 gr 48
Bakla 100 gr 47
Nohut 100 gr 50
Bezelye 100 gr 45
Fasülye 100 gr 52
Pirinç 100 gr 20
*Kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Ancak çok ölçülü miktarlarda alınmalı.



MEYVELER

Ananas 100 gr 19
Karpuz 500 gr 20
Kavun 500 gr 18
Kiraz 100 gr 8
Çilek 100 gr 8
Kayısı 1 Adet 5
Elma Orta Boy 1 Adet 16
Taze İncir 1 Adet 4
Mandalina 1 Adet 9
Şeftali 1 Adet 12
Limon Orta Boy 1 Adet 6
Taze Üzüm 250 gr 22
Yeşil Erik 100 gr 6
Tatlı Erik 1 Adet 4
Hurma 100 gr 70
Muz 1 Adet 22
Armut Orta Boy 1 Adet 18
Greyfurt 1 Adet 16
Portakal 1 Adet 17
*Meyveleri de ölçülü yemelisiniz.



KURU YEMİŞLER

Badem 100 gr 24
Fındık 50 gr 13
Leblebi 50 gr 16
Kestane 50 gr 35
Ceviz 50 gr 10
Fıstık 50 gr 12
Kuru Üzüm 50 gr 38
Kuru Kayısı 1 Adet 6
Kuru İncir 1 Adet 6
Kuru Erik 1 Adet 5
Patlamış Mısır 50 gr 10



EKMEKLER - HAMURLAR - TATLILAR
Francala Ekmek 500 gr 220
1 Dilim Francala Ekmek 20 gr 11
Köy Ekmeği 500 gr 250
1 Dilim Köy Ekmeği 20 gr 12
Kızarmış Ekmek 20 gr 8
Un 250 gr 90
Un 1 Tatlı Kaşığı 5
Bisküvi 1 Adet 4
Pilav 100 gr 20
Makarna 100 gr 35
Muhtelif Börekler 100 gr 65
Sandviç 50 gr 25
Simit 1 Adet 25
Kesme Şeker 1 Adet 12
Çikolatalı Pastalar 1 Porsiyon 65
Sade Pastalar 1 Porsiyon 30
Kremalı Pastalar 1 Porsiyon 62
Meyveli Pastalar 1 Porsiyon 50
Krem Karamel 1 Porsiyon 26
Karameller 100 gr 68
Baklava - Kadayıf 100 gr 70
Muhallebi - Keşkül 1 Porsiyon 30
Bitter Çikolata 100 gr 24
Sütlü Çikolata 100 gr 55
Bal 1 Tatlı Kaşığı 16
Reçeller 1 Tatlı Kaşığı 14
Dondurma 1 Porsiyon 20
Bon Bon 100 gr 72



YUMURTALAR

Omlet 2 Adet 1
Haşlanmış Rafadan 1 Adet 0
Haşlanmış Katı 1 Adet 0
Pastırmalı 2 Adet 1
Sahanda 1 Adet 0
Sebzeli Omlet 2 Adet 5
Jambonlu 2 Adet 1
Sucuklu 2 Adet 1



SÜT VE SÜT MAMULLERİ
İnek Sütü 1 Litre 24
Keçi Sütü 1 Litre 52
Ayran 1 Litre 20
Krem Şanti 1 Y.Kaşığı 1
Yoğurt 250 gr 12
Kaymak 1 Y.Kaşığı 1
Milk Shake 1 Bardak 28
Kondanse Süt 1 Tatlı Kaşığı 8
Kakaolu Süt 1 Bardak 25
Ovomaltin 1 Bardak 30



PEYNİRLER

Beyaz Peynir 100 gr 1
Kaşar 100 gr 1
Rokfor 100 gr 1
Parmesan 100 gr 2
Tuzsuz Tulum 100 gr 1
Gravyer 100 gr 1
Kamamber 100 gr 1
Swiss 100 gr 1



YAĞLAR

Tereyağı 50 gr 0
Margarinler 50 gr 0
Zeytinyağı 50 gr 0
Çiçek Yağı 50 gr 0
Sirke 1 Y.Kaşığı 1
Ketçap 1 Y.Kaşığı 4
Mayonez 1 Y.Kaşığı 1



MEYVE SULARI (SAF)

Greyfurt 1/8 Litre 12
Domates 1/8 Litre 5
Üzüm 1/8 Litre 21
Vişne 1/8 Litre 17
Çilek 1/8 Litre 12
Mandalina 1/8 Litre 12
Portakal 1/8 Litre 14
Elma 1/8 Litre 16
Şeftali 1/8 Litre 15
Kayısı 1/8 Litre 17
Armut 1/8 Litre 18
Şerbetler 1/8 Litre 30
Kola Cinsi 1/4 Litre 23
Gazoz Cinsi 1/4 Litre 21
Soda 1/4 Litre 0
Limon 1 Tatlı Kaşığı 1
Su 1/2 Litre 0
Kahve (Şekersiz) 1/8 Litre 0
Çay (Şekersiz) 1/8 Litre 0
Çay + 1 Kesme Şeker 1/4 Litre 12
*Meyve sularını, ölçüye dikkat ederek,
tercihen kahvaltıdan önce içmelisiniz.



ALKOL

Kırmızı Sek Şarap 1/4 Litre 2
Beyaz Sek Şarap 1/4 Litre 2
Tatlı Şaraplar 1/4 Litre 10
Roze Şarap 1/4 Litre 3
Şampanya Sek 1/4 Litre 2
Tatlı Şampanya 1/4 Litre 12
Bira 1/4 Litre 12
Pernod Rakısı 1/16 Litre 6
Cin 1/16 Litre 0
Konyak 1/16 Litre 0
Likörler 1/16 Litre 10
Tatlı Vermut 1/8 Litre 10
Rakı 1/16 Litre 0
Viski 1/16 Litre 0
Votka 1/16 Litre 0
Rom Sek 1/16 Litre 0
Martini Dry Sek 1/8 Litre 1
*Damıtılma yoluyla hazırlanmış içkileri tercih ediniz.
Likör ve benzeri tatlı içkiler tavsiye edilmez.

Darty


Normalde Darty cok sevdigim bir marka degildir. Ozellikle Tunel tarafinda actigi magaza ile o mekani ne kadar bozdugu ve korkunc bir hale getirdigi icin antipatik bile bulmuslugum vardir. Gel gorki ofisime iki adim ve aradigim bir cok sey elimin altinda. O yuzden sik sik alisveris yaptigim bir yer.

Gecen carsamba artik mouse kullanmamaktan sag elimin tiklayan parmaklarinin baya bir kaslandigini farkedince paraya kiyip ( tam 50 tl...benim icin bir mousea gore cok fazla, ama sacma sapan bir kiyafet, t-shirt-kemer ya da ne biliyim luzumsuz bir sey olsaydi 150 tl ye kadar gozum kapali cikardim, cikmisligim var) mouse aldim. Microsoft, alirim kullanirim dedim. Saglam guvenilier marka. Ama her ne hikmetse 3. gunu bozuldu. Bende fis fatura saklamayan bozulani atip amaan yenisi alirim musrifliginde bir insan oldugum icin hele hele bir mouse parcasinin fisini tabikii de saklamadim.

Mouse'um 3. gunden bozuldugunda o mouseu tamir ettirmek icin elimden gelen, ailemden genlerle gecen, annemden ve ablamdan bu gune kadar ogrendigim ve kendi pratiklerimle gelistirdigim tum cirkefligi, tum edepsizligi, rezilligi yapip kavga cikartmaya hazir, boka bakar bakislarimla Darty magazasina girdim. Daha hic kimse bir sey demeden tavrimi takinmistim.

Mouseum bozuldu ve fisimide kaybettim NOOLMUS YANI arayin bulun kayitlardan...daha gecen hafta verdim bu ne rezalet canim, yalan mi soyliicem

Sabir ve sukunet ile ismimden ve sonrasinda da urun numarasindan ve aldigim tarihten kayidima ulasmaya calisan kadina birde islem uzun surdu diye. OOOOFFFF dedim. Paramla pulumla rezil oluyorum birde tezgahin arkasina en iyi hizmet en iyi kalite yazmissiniz. Hani dedim ? 3 gunde bozulan maliniz icin birde 15 dakikadir ayakta bekliyorum. Tam bir rezalet

Karsimdaki kadin haala gayet sakin elinden gelen tum yardimi yapmak icin beni IT bolumune gonderdi ve bozulduguna dair onay istedi. IT bolumunde mouse u 3 farkli laptopa takip calisicagani hayal eden kadini da bir guzel azarladim. Ver sunu ver dedim...Bozuk olduguna inanmak icin daha kac yere sokup cikarican.

Musteri hizmetlerine geri dondugumde sakin hanimefendi benim daha fazla ugrasmak istemedigimi anlayarak kayit acip hazirlamis ve bana ayni ururnun yenisini vermisti. Ne servise gonderdi ne teste soktu. Bozuk urunumun yenisini fisimde olmadan almistim...

Zaten aksi olamazdi o ayri:)

Ama hazirlikli oldugum kavgayi edemeden dukkandan cikmis olmam beni biraz sasirtti ve ustune ustluk tum sinirligime karsi sakinligini koruyarak sonuna kadar bana iyi bir hizmet sunan bir musteri temsilcileri vardi.

Evet bugun Darty'de iyi bir hizmet aldim

Tesekkurler

Search This Blog