May 02, 2009

Isa'nin Son Yemegi


Bir haftadir evde hummali bir calisma var...
Annemin korodan arkadaslari kalabalik bir grup bize yemege gelecekler. Olayin backgroundini olusturmak icin ufak bir bilgi. Annem kendisine misafir gelinilmesini cok sever ama hazirlanma surecinde bize kan kusturur. Bize misafir geliyorsa hele hele yatiya geiyorsa nefret eder istemez hatta uff gelmesinler gerek var mi bile diyebilir. sadece kendi misafirlerini sever :)kan kusturma sureci hazirliklara baslama surecine ve gelen kalabaliga gore degisir. Bu seferki haddinden erken baslayip su misafirlerin gelmesine saatler kala olan keyifli cumartesi sabahimda ise tavan yapmis durumda.
Evde kovuldum....
Annem beni daha fazla ayaginin altinda istemedigini ima ederek nereye gidebilecegimi hic onemsemeden beni evden kovdu. Keza misafir yemek sofrasi oglen 13:00 itibariyle hazirdi. Yemeklerse dun coktan buzdolabina konmustu...yeni buzdolabina ...yeni buzdalibimiz artik 12 kisilik yemeklerde bile yapilan herseyi ve tum malzemeleri icine alabiliyor. Cok gururluyuz.
Dun sabah yapilan cam silme/sildirme islemleri aksam firtinalar kopup yagmurun yagmasiyla fiyaskoya donustu ve ev halkinin sinirlerini iyice gerdi. Allahtan julyen kesilen sebzelerde sorun cikmadi hepsi tam julyen kesildi.
yemeklerin tadina bakma luksu yoktu ancak misafirler yedikten sonra kalirsa artiklari yeme sansim vardi. ben kahvaltiliklarla gecistirdim. cumartesi itibariyle dus almak camasir yikamak sac taramak tras olmak salonda yayilip kahve icmek yasaklandi ve siki yonetime gecildi....kendi odami bile dagitma luksum yoktu. 25 yasindaki bir erkek cocugun odasi sanki daha uyanmadan yatagimi toplayipta ustune en seker minderleri yastiklari guzelce diziyormuscasina bir hal aldirilip 16 yasindaki bir kiz cocugu odasina cevrildi...cunku odam giriste herkes gorur...

isa'nun son yemegi icin tum hazirliklar tamamlandi. Annem ne giyecegine karar verdi. bende nereye gidip sokaklarda aksama kadar ne yapacagima karar verdim.
tum misafirler gittikten sonra annem yarin sabah uyandiginda, tum sene oss ye hazirlanmis ve sinav gectikten sonra ne yapacagini bilemez halde bir bosluga dusecek bence...

gecmis olsun...

May 01, 2009

Vals Im Bashir


Sirf askere gitmemek icin egitim hayatima devam etmeye karar verdim. Bilenler biliyor gercekten bir ogrenci degilim. Tum okul hayatimin en sevdigim olayi okula gidip kantinde oturmak ya da okula gidip kantinde bulusup baska yerlere gidip oturmak olmustur. Bunu yapmak icin mesela 4 sene boyunca duzenli olarak sabahlari okula gitmisligim bile vardir. Bazi gunler hic derse girmeden eve donmuslugum...Sadece sinavlardan bir gun once sabahlara kadar calisarak bitirdim okullarimi. Su anda bir soru sorsan tek kelimesini hatirlamam...ama askerlikmi ogrencilikmi dersen tabiki de ogrencilik...Askere gitmek icin aglayan can atan bir suru genc varken neden bizim gibi guzel cocuklar askere gitsinki diye dusunurum hep...bisey olsa ayaklarim gotume vura vura kacacagimi bile bile.. Dolayisiyla askere gitmemek icin cv me birseyler daha eklemeye karar verdim. Sanirim Pazarlama ve Marka yonetimi gibi bir master yapacagim...Okulun hic bir onemi yok en az ders sayisi ve lokasyonu en iyi olan okulu en uzun surede bitirmek hedef...isten eve donerken yol ustunde ne var Bahcesehir universitesimi orda yaparim farketmez. Amac tecil nasil olsa....tamda bunlari planlarken 1983 dogumlulara bedelli cikabilir haberi duydum. Nefyeki iptal olmus tum 83 lu arkadaslarimi bir yilla bedelli yi kacirdigim icin hayatimdan silerdim
Askere gitmeme cabalarim 500 garip adamla ayni odada uyumama istegim falan ben bunlari dusunurken tam da ustune bir animasyon film geldi bugun. Cokta guzel geldi filmi hem cok cok begendim hemde askere neden gitmek istemedigimi az cok bir kere daha hatirladim.

One night at a bar, an old friend tells director Ari about a recurring nightmare in which he is chased by 26 vicious dogs. Every night, the same number of beasts. The two men conclude that there's a connection to their Israeli Army mission in the first Lebanon War of the early eighties. Ari is surprised that he can't remember a thing anymore about that period of his life. Intrigued by this riddle, he decides to meet and interview old friends and comrades around the world. He needs to discover the truth about that time and about himself. As Ari delves deeper and deeper into the mystery, his memory begins to creep up in surreal images.

April 29, 2009

Thieves Like Us @ Babylon


babylon Thieves Like us bookingini yaptiginda cok heycanlanmistim...Bir suru plan yaptim. Oyku rehberleriydi aksam yemegi yenecekti konserden sonra cilginlarca sabaha kadar Machine'de dans edilecekti. Bir cok konuda alisveris yapilacak, ufak ev partileri duzenlencek cok eglenilecekti. Hic biri olmadi her neyse. adamlar hadlerinden fazla cool ciktilar. bense yurtdisinda festivallerde 14.00-15.00 arasi koca bir bosluga calan grupla fazlaca hayaller kurdum. Ama tum bunlar muziklerini sevmedigim anlamina gelmiyor. Cok keyifli ve cool bir elektronik muzik dinledik...Hic paramiz olmadigi icin yalan yalan drugs in my body diye sarkilar soyledik...Haa sabaha kadar Machine'de dans ettik mi? ettik. Thieves Like Us bizle olsa ne yazar olmasa ne yazar...




The days they go slow
The nights they go fast
It’s only some time until we get together
I’m out in the street
I’m waiting for you
Do you hear me do you hear me do you hear me looking?
The method is clear
I’ve been waiting for you
I think I need a distraction
I’m not staying in
I’m searching for you
I can never I can never I can never find you!

Go downtown with the drugs in my body
Step back up on the life of the party
Come back home and we’ll get something started
Stay up late with some heat in my body
Go downtown with the drugs in my body
Step back up on the life of the party
Go downtown with the drugs in my body
Go downtown with the drugs in my body

The days they go slow
The nights they go fast
It’s only some time until we get together
I’m out in the street
I’m waiting for you
Do you hear me do you hear me do you hear me looking?
The method is clear
I’ve been waiting for you
I think I need a distraction
I’m not staying in
I’m searching for you
I can never I can never I can never find you!

Go downtown with the drugs in my body
Step back up on the life of the party
Come back home and we’ll get something started
Stay up late with some heat in my body
Go downtown with the drugs in my body
Step back up on the life of the party
Go downtown with the drugs in my body
Go downtown with the drugs in my body

Drugs in my body
Drugs in my body
Drugs in my body
Drugs in my body

CIRKINIZ





Cirkiniz Galiba
Evet evet bugun kendime taktigim kendimle barisik olmadigim gunlerden bir tanesi
Deminki yazimdan bu yana yediklerim yetmemis gibi birde bira icmeye basladim
Neyse gel gelelim fotoraflarimi laptopima yukluyordumku tum cabalarimiza ragmen cirkin oldugumu farkettim…
Spora gidiyoruz, cilt bakimi yapiyoruz, azicik kalmis saclarimiza sekil vermeye calisiyoruz, cool gorunen kiyafetler aliyoruz, kolumuza bacagimiza omuzumuza dovmeler yaptiriyoruz, kupeler aliyoruz takiyoruz, daha cool oluruz diye degiskik yerlerimizi deldiriyoruz!!!
Sevgili bulamiyoruz…surekli beraber disari cikiyoruz ama sevgili bulamiyoruz (zaten ben kasimdaki beni aldirtmadigim muddetce insanlar kasimda sumuk kalmis sanarak ilk goruste korkunc bir izlenime sahib oluyorlar….kasinda sumuk var sumuklu eliyle burnunu silmis taa alnina kadar sumuk kasina yapismis…halbuki diil ..aldiricam aldiricam)
Netice ne peki ??? cirkiniz iste bakin bakalim…
PS. Tum arkadaslarimi bir kalemde nasil da harcadim…en cirkin benim hadi siz yine guzeldiniz

IRADESIZLIK

Kabullenmem gereken bazi seyler var.
Iradesizim, kendimle ilgil ialdigim kararlari uzun sure devam ettiremiyorum. Haa bunlari bole soyleyince akliniza cok buyuk cok ciddi kararlar gelmesin
Defalarca sigarayi biraktim mesela ama sigara icmiyorum diyip icinde sigara olan seyler ictim. Sonra sirdima belime koluma kicima nikotin bantlari taktim. Aksam spordan sonra cikartip yatmadan bir odul sigarasi verdim kendime tum gun sigara ocmedigim icin. Sonra daha ileri gittim nikotin bandini cart diye sokup cart diye bir sigara yakip ictim… Sigarayi hic birakamadim.
Spora basladim dar omuzlarim ve kocaman gobegiyim birbirleriyle hic uymuyorlardi. Birinden birinin mutlaka degismesi lazimdi. Cok zorladim kendimi spora duzenli gitmek icin. Ama spora gidiyorum diyede kendime oduller verdim. Iyi spor yaptigim gunler salondan cikip cok guzel kremali bir makarna yedim mesela. Atkins rejimleri yaptim basim donunce hemen biraktim. Atkins yaparkende karbonhidrat almiyorum enerjim yok diye spor yapmayi biraktim.
Pardon bir sigara yaktim
Nerde kalmistim….Iradesiz bir insanim. Sanirim hayatim boyunca fit bir vuduca sahip olamayacagim ve sigarayi kim bilir kac yasinda birakacagim…peki tum bunlar nerdenmi cikti
Gecen gun kotu bir gun gecirdim…cok usudum arabam bozuldu param bitti banka para vermedi..vs vs
Cok sigara ictim o gun ve bogazim acidi. Bugunde giydigim dar t-shirtumden gobegim saga dogru oturuken saga sola dogru oturuken sola dusecek kadar buyuk gorundu gozume…derhal spora gidicektim donuste de marketten diet urunler alip yememe icmeme dikkat edecektim. Yaz geliyor ve alacatida tum yaz mayomla calisiyor olacagim. Deniz otobusunde ole bir uyudumki donus yolunda asla spora gidecek halim kalmadi onumuz tatil tatilde baslarim ve yaza kadar abanirim dedim ve tansasa girip diet urunler alacaktim. Son sigaramida ictim sigarayida birakacak ve nikotin bandi takacaktim.
Tatli krizimi nasil cozucem peki diye dusunurken sadece 90 kalori olan Kbarlari gordum. Bir suru aldim tatli krizine girersem sadece 90 kaloriye kurtaricaktim pacayi.
Tansastan ciktigimda torbamda yeni cikan pudinglerden 3 tane vardi cilekli cikolatali. Muzlu cikolatali. Antep fistikli cikolatali…ha birde 2 paket sigara aldim Cuma gunu tatile girip spora baslayinca sigarayi birakirim…
Eve geldigimde yemek bulamadim sucuklu yumurta yaptim birde ustunede batti balik yan gider diyip antepfistikli cikolatali yeni cikan pudinglerden yapip yedim…
Cuma gunu spora baslicam tekrar…o zamana kadar iki paket sigaramda biter
Hic bir zaman fit olamicam…sigarayida daha cok uzun sure birakamicam sanirim
Iradesizim

Search This Blog