September 12, 2010

Toz Kenelerinin Kakalarindaki Protein


Senelerdir sabahlari bu halde uyanmamin sebebinin toz kenelerinin kakalarinda ki protein oldugunu bildigimde neler hissettigimi dusunun! Hayatimi zehir eden, dolmuslarda rezil olmama sebep olan, yuzum gozum sis ise gitmeme neden olan tek sey toz kenelerinin kakalarindaki proteinmis. Umarim Toz kenelerininde benim kakama alerjileri vardir.

Buyrun sebepleri detaylari ile burda yazili iste

Ünlü İngiliz firması Dyson'ın İngiltere Malmesbury'deki mikrobiyoloji laboratuvarında, alerji üzerine yaptığı araştırmalarda, evde alerjiye yol açan birnumaralı sebebin toz keneleri olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, keneden kurtulmak için yapılması gerekenleri sıraladı:
http://www.sabah.com.tr/c/i/bullet.jpg İnsanlar, günde bir grama yakın deri dökerken, bu oran geceleri iki-üç grama kadar çıkar. Bir haftada ise 28 grama yakın bir deri dökümü olur. Toz kenelerinin
besin kaynağı da, bu yatak, yastık ve nevresimlerde biriken deri döküntüleridir. Keneden kurtulmak için yatak örtülerinin iyi yıkanması şarttır.

ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR
http://www.sabah.com.tr/c/i/bullet.jpg Bir çay kaşığı tozun içinde bine yakın alerjen bulunur. Astımı olan çocukların,yüzde 85'i alerjenlere karşı duyarlıdır.
http://www.sabah.com.tr/c/i/bullet.jpg Dişi toz keneleri, her üç haftada bir 25 ile 30 arasında yumurta bırakır. Toz keneleri ısırmaz veya hastalık geçirmez. Fakat, dışkılarındaki protein yüzündenalerjisi olan insanlara zararı dokunur.

Elektrik süpürgesinin önemi büyük
http://www.sabah.com.tr/c/i/bullet.jpgToz keneleri; yatakları, tüylü
oyuncukları ve halıları severler. 60 derece üzeri sıcak ve soğuk hava ölmelerine neden olur.
http://www.sabah.com.tr/c/i/bullet.jpg Elektrikli süpürgeler, toz keneleriyle savaşan en önemli cihazlar... Halıların, yatakların, kanepelerin ve perdelerintemizlenmesiyle evdeki toz kenelerinin sayısı azalır.

12 Dev Adam


Bugun, futbol ile kiyasladigimizda cok daha ilgili oldugum, takip edebildigim ve severek izledigim Basketbol'da yari final macini Gurkan disinda spor ile son derece alakasiz bir grupla izledik.
Ece, ilk iki ceyrekte (benim deyimimle "yari"... Mesela 3. yari diyebiliyorum, bu durumda bir mac 2 tam oluyor) dergi okudu. Sonlara dogru oda bizim heycanimizla kaptirip ayaklarini altina almak suretiyle bi hareketlendi.
Mac esnasinda sorulan sorular arasinda, farkli yerlerden atilinca farkli puanlamalar mi yapiliyora kadar giden absurd sorlar vardi. Hatta bir ara bir basketbol takimi 11 kisi mi 12 kisi mi diye es vererek dusunulmesi uzerine, U A Dev adam 12 dev adam cevabi verildi.
Basket faul oldugunda serbest atis(ya da vurus) basarisiz olursa atilan basketten alinan puan gerimi iade edilire kadar tartisildi.
Ama olsun, amac ve arzular ayni dogrultudaydi, heycanlanildi ve yer yer ziplanildi. Sonrasinda da hemen caddeye inilip insanlarin korna calmaktan oteye cokta gitmeyen sevinc gosterileri izlendi.
Futbol sevincini aratmayan ( e artik olsun o kadar baket takimimiz ilk defa finale cikiyor) coskulu insanlar takdir edildi. Darisi voleybol, su topu ve buz patenine isallah!!!

Search This Blog