April 25, 2007

Helsinki 2007



Her sene Eurovision şarkı yarışması yaklaşırken birileri benden bir aktivite beklemiştir. Her sene 2 kişi bile olsam Yarışmanın oldugu akşam hazırlık yapıp keyifle izlerim. Günümüz müziği ile neredeyse hiç alakası olmayan şarkılar ve tamamen tuhaf showlardan olusan yarışma 3 saat boyunca bana süper keyifli vakit geçirtir. Özellikle sondaki puan verme bölümü muhteşem.
Hersene sıkılmadan Şalom törki, masedonya 3 point geyikleri döner.
Bu senede taviz vermeden Eurovision partimi düzenliyorum arkadaslar, şu anda evin müsait olup olmadıgını bilmesemde bir şeyler ayarlicam ve yemeli içmeli eğlenceli bir parti düzenleyeceğim. Tabi katılımı bilmem lazım haber verin bana:)
Gecenin tek zorunlu olayı ise herkes TR dışında bir ülkeye, ki bu ülke sizi en şaşırtıp güldüren ve tahammül edilemez olanı olmalı, oy verecek.

Biraz bilgide vereyim madem:)

Kenan Doğulu, önümüzdeki ay Helsinki'de yapılacak Eurovısıon şarkı yarışması'nda beş kişilik dans grubuyla sahne alacak.
Sanatçı, yabancı ve profesyonellerden oluşan dans grubuyla İngiltere'de hazırlanacak. Prestijli dans okullarından 'London School of Contemporary' ile bağlantıya geçen Kenan Doğulu, bu okulun eğitmen olan koreograflarıyla Eurovision için çalışacak. Şarkısına farklı bir görsel şov hazırlayan Doğulu'nun sahne şovunda hem Diyarbakır halayı, hem de New York sokak dansı izlenecek.

Şarkı ilk dinlendiğinde biraz itici geliyor ama bir kaç seferden sonra kulağınız alışıyor melodi yerleşiyor.(kesinlikle beğendiğimi sölemicem ama ben bütün eruovision şarkılarını format içinde değerlendiriyorum, norma şartlarda evde otururken cd takıp cinleyeceğim tarzdan şeyler olmasada yarışma havası ayrı)
Diğer bir kaç ülkenin şarkısınıda dinledim ve yinede TR ninki fena değil ama yine format içinde değerlendirirsen danimarka inanılmaz bir Eurovision şarkısı ile geliyor. Olması gereken bütün özellikler bütün Eurovision klasiklerini içinde barındırıyor. Bakalım hep beraber göreceğiz. Geçen senein birincilerinden sonra bu sene bir çok punk ya da punk rock ya da endüstriyel müzik gruplarını değişik kıyafet ve showlarla görmek te mümkün tabiki.

Eurovision-Turkey.com'un da destek verdiği "googlebizelogoyapsana.com" web sitesi kapsamında başlatılan logo yapımları hakkında yeni ve güzel haberler geliyor. Google TR, 23 Nisan'da 23 Nisan özel logosunu, Eurovision günlerinde ise (10-12 Mayıs) Kenan Doğulu'yu destekleyen logolarını anasayfasından yayınlayacak.

Daha fazla için http://www.eurovision-turkey.com/portal/index.php?newlang=turkish

April 22, 2007

The Fountain




The fountain hiç düşünmeden söyleyebilirim ki son zamanlarda izlediğim en en en muhteşem film. Hatta izlediğim filmler içinde ilk sıralarda yerini aldı...
Requiem for a dream den beri çok sevdiğim Darren Aronofsky için sölenilen bütün övgüler ve güzel sözler bu filmde bir kez daha dile geliyor.
Zaten The fountain'ın fragmanını izlediğiniz zaman bile filmin ne kadar etkili oldugu konusunda bir ipucuna sahip oluyorsunuz.
Ben bir daha bir daha izleyebilirim bir müddet. Yeni hedefim ise Aronofsky'nin bütün filmlerini izlemek.
Hemen izleyin ...commentleri bekliyorum
haa bide neydiiii...Öykülerinin evinin muhteşem ortamında filmi izlemek filme ayrı bir keyif katıyor yazıcaktım. Oldu mu Öykü:)
İyi seyirler



Spanning over one thousand years, and three parallel stories, The Fountain is a story of love, death, spirituality, and the fragility of our existence in this world.


Hugh Jackman ... Tomas/Tommy/Dr. Tom Creo

Rachel Weisz ... Queen Isabel/Izzi Creo

Ellen Burstyn ... Dr. Lillian Guzetti

Mark Margolis ... Father Avila

Stephen McHattie ... Grand Inquisitor Silecio
Fernando Hernandez ... Lord of Xibalba

Cliff Curtis ... Captain Ariel

Sean Patrick Thomas ... Antonio

Donna Murphy ... Betty

Ethan Suplee ... Manny


Search This Blog