September 11, 2010

Yasam Dongusu


Ne zamandir aklimizdaydi su "Yasam Dongusu" sergisine gitmek. Plastinasyon yoluyla donusturulmus 200 kusur adet bagislanmis beden (plastinasyon kelimesini bugun ogrendik ve ilk ve son defa cumle icinde kullaniyor olabiliriz). Body Worlds iceri girdiginiz anda cenin bolumu ile basliyor ve yasliliga kadar gecen surecte neler olup bittiginin ic yuzunu anlatiyor, ic yuzunu derken gercek anlamda...
Her bedeni incelerken ayri bir ozelligi gorme sansiniz oluyor, mesela benim en fazla zaman harcadigim kisim, uretra ve mesane bolumu oldu, benim alt takimlardaki sorunu cozmeye calistim sergide uzun uzun, keza Dr. Gunther von Hagens orada olsaydi kendisinede iki cift lafim olacakti.
Bu anatomik serginin en carpici kismi ise bence bir zavalli kendini bagislamis amcanin tum ogranlarinin 3 boyutlu olarak misinalarla genisletilerek sergilendigi bolumdu. Erkek egemen bedenleri incelerken ayrica gozumden kacmadi, herkes nedense egilip egilip zavalli, olmus ve plastinasyon yontemiyle(2. kez cumlede kullandim) katilastirilmis adamcagizlarin rektum ve penis bolgelerine bakmasiydi:) Hatta kucuk bir kizi en son babasi kolundan cekistirerek bir naasin arkasindan uzaklastiriyordu. Ben simdiden soliyim size, basketci olanin pipisi en buyuk. Tamam?

Gelgeleim, tirnaklarindan kirpiklerine hatta popo killarina kadar muafaza edilmis bu bedenleri incelemek ve kendinizle kiyaslamalar yapmak oldukca zevkli bir o kadarda irite edici, sigara icen ve icmeyen akciger, ulser olmus ve saglikli migde, meme kanserli ve kansersiz meme, prostatli amca, kalca ve diz protezleri, buyumus kalp dalak ve bobrek, degistirilmis kalp kapakcigi, her evrede olmus cenin ve embriyo kesitleri gormek ve onlari incelemek herkesin harci olmayabilir.

Sergi Aralik ayina kadar devam ediyor, tam 26 ogrenci 21 tl, Karakoy Antrepo 3 te ziyaret edebilirsiniz, bence etmelisinizde

PS: minuskusu cok iyi anladim, bildim onu ben

Degisiklikler

Hayatimda bir cok konuda degisiklige(en azindan fikir olarak) gittigim bu donemde, blogumunda sablon ve arka planini degistirmeye karar verdim. Siyah her zaman daha cok sevmisimdir.

Search This Blog