February 06, 2010

Ince Cizgi

Banu'yla son donem hep ayni seyi dusunuyoruz...Delilik ile normal olmak arasinda cok ince bir cizgi var. sadece biz superegomuz sayesinde dogru ve yanlisi ve hangi davranisin toplum icinde garip karsilanacagini bildigimiz icin deli degiliz. Ama bu deli deli dusuncelerimiz olmadigi anlamina gelmiyor.

Mesela Haiti'ye yardim konseri esnasinda Baba Zula'nin (ki ne yalan soyleyeyim hic sevmedigim ve anlamadigim bir muzik) karincalar ile ilgili bir sarkisi esnasinda Banu bir anda gecenin hostu olmasinin da getirdigi ciddi durusunu bir kenara birakip cizmelerini cikartarak etegini yukari cekistire cekistire sahneye ciksa ve toplulugun onunde dans etmeye baslasa...Sonra sahneden bana el yapsa ve ayni sekilde ayakkabilarimi cikartip sahneye cikarak kollarimi one dogru savura savura modern dans yapmaya baslasam. Showumuz bitincede hic bir sey olmamis gibi sahneden inip ciddiyetle kaldigimiz yerden devam etsek. Iste bir anda "deli" olduk. 2 dakikalik bir is bu...

Ofisin ortasinda herkes calisirken bir anda masanin ustune ciksam ve biri mudahale edene kadar orada dursam...Ya da patronun sordugu bir soruya "Domates" diye cevap versem. Toplum icinde bu damgayi yemek o kadar kolay ki...Iste biz hep bunu dusunerek cok fazla guluyoruz bu aralar

Dun aksam bunun ufak bir denemesini yaptim, asinda delilik degil ama ufak yalanlardan ibaret bir senaryo idi.

Babylon'da gerceklesen 3D - 3 Mekanli partiden cikip eve donmek uzere taksiye bindim. Yol uzun oldugu icin muhabbet acildi tabii ki. Meslek ne? dedi taksi soforu. Daha once hic dusunmemis ve planamamis olmama ragmen yarim saniye icinde cevap verdim..."DANSCIYIM"

Taksim'den binmis oldugum icin adam ne tarz bir dansci oldugum konusunda garip fikirlere kapildi ve ne danscisi diye sordu. Ozel partilerde dans ediyorum dedim. Bu aksam da bir dogum gunu partisinde pastadan ciktim ve ufak bir dans yaptim...Keyifli ve bol kazancli bir is dedim...

Yetenek ve egitim lazim dedi adam dans egitimi alip almadigimi sordu. Tabii dedim Konservatuar okudum dans bolumunde ama 2 sene oncesine kadar yurtdisinda yasiyordum dedim Kanada'dan 2007'de dondum.

Ben okuyamadim dedi adam biz anca sofor olabildik!!!

Iste bu kadar ince bir cizgi bu..ben bir anda gercekten pastadan cikan bir dansci olduguma inanmistim bile.

Boyle bir sey demedim tabii ki taksiciye bunlarin hepsini simdi uydurmak istedi canim... Taksiye bile taksimden binmedim dun aksam. Dedigim gibi hepimiz cok ince bir cizgideyiz. Her an tum akli sagligimizi yitirebiliriz ve olmayan bir gerceklikte yasamaya baslayabiliriz.

Olmayan gerceklik demisken: Bir sonraki yazimda size banu ile yasadigimiz Satodan bahsedecegim. Cok guzel bir yer mutlaka gelin bir gun!

1 comment:

Alara said...

dansçılığı bırak lostu izledin mi artık konuşmamız mümkün mü bu konuda

Search This Blog