February 25, 2007

Bağdat Caddesi'nin Kraliçeleri


Oscar Ödülleri bu kadar yaklaşmışken ön hazırlık yapıp "The Queen"i izlemeye karar verdik. Hava çok soğuktu ve yapılacak en güzel şey sinemaya gitmekti. CKM'de aldık biletlerimizi ve salona girip beklemeye başladık. Sık sinemaya giden biri olarak söleyebilirim ki, hiç bu kadar yaş ortalaması yüksek bir salonda bulunmamıstım. Bütün Kraliyet ailesi salondaydı. Güzel güzel giyinip süslenmiş anneanne, babaanne ve dedeler akranlarının İngiltere'de neler yaptıgını izlemeye gelmişlerdi...
Hepsi şıklıkta Helen Mirren'la yarışacak seviyede idiler. Senelik diyetlerini, kolestrollerine aldırmadan, bir defaya mahsus bu film için bozanlar patlamış mısır ve kola bile almışlardı. Dolaplardan kürkler ve en şık şapkalar çıkmıştı. Hespi çok şekerlerdi. Film izlerken bir çok şeye çok şaşırıp"çik, çik, çik" diye sesler çıkararak tepki verdiler. Biz de Bağdat Caddesi'nin Kraliçeleriyle keyifli bir filmi birlikte izledik.
Filme gelince Helen Mirren'ın Oscar'ı alacağına pek süphe yok. Şahsen aynı ortamda uzun süre de vakit geçirmişliğim olan Mirren'ın nasıl değiştiğine; oturmasından kalkmasına yürümesinden mimiklerine. inanmadım açıkçası.
Film Lady Diana Spencer'a adanmış bir belgesel niteliğinde. Olayın öbür yüzünü bize gösteriyor. Kraliyet ailesinin acizliğini, aslında monarşinin ne kadar sembolik oldugunu ve korunmaya çalıştığını açıkça görüyoruz. Kesinlikle tereddüt etmeden keyifle izenebilir.




Helen Mirren ... HM Queen Elizabeth II

Michael Sheen ... Tony Blair

James Cromwell ... Prince Philip
Sylvia Syms ... HM The Queen Mother
Alex Jennings ... Prince Charles
Helen McCrory ... Cherie Blair
Roger Allam ... Robin Janvrin
Tim McMullan ... Stephen Lamport
Douglas Reith ... Lord Airlie
Robin Soans ... Equerry
Lola Peploe ... Janvrin’s Secretary
Joyce Henderson ... Balmoral Maid
Pat Laffan ... Head Ghillie
Amanda Hadingue ... Queen's Dresser
John McGlynn ... Balmoral Head Ghillie

No comments:

Search This Blog