September 10, 2007

Santral Istanbul

Santralistanbul


santralistanbul is a project led by Istanbul Bilgi University, involving the conversion of the first power station built in Istanbul during the Ottoman period – Silahtarağa Power Plant – into a Museum of Contemporary Arts, a Museum of Energy and a cultural and educational centre. Silahtarağa Power Plant is situated at the heart of the Golden Horn, one of Istanbul's oldest quarters, and was established in 1911, functioning until 1983.

This 118,000m2 power plants are a unique industrial heritage site and one of the best preserved in Istanbul. The station was allocated to Istanbul Bilgi University in 2004 by the Ministry of Energy and Natural Resources and the project will be finalized in spring of 2007. The architectural project was directed by three major Turkish architects, Emre Arolat, Nevzat Sayın and Han Tümertekin.

Cumartesi gecesi Santrall Istanbul, Bilgi Universitesinin yeni kampüsünün ve Otto'nun açılışındaydık...

İlk sölemek istediğim şey, çok kıskandımmmm....
Bende orda okumak istiyorum eğer bir senem daha olsaydı ne yapar yapar bir şekilde bir boş gün bırakır o günümüde iletişim fakultesinden dersler alarak doldururmdum. Hala okuyanlar mutlaka bunu yapmalı, çok güzel bir atmosfer, çok iddialı bir kampüs ve performans alanı olmuş.
Gece saatlerinde vardığımızda okulun bahçesinde lazer gösterileri konserler ve büyük binaya yansıtılan görsellerle karşılaştık. Oldukça etkileyiciydi. İlerleyen saatelerde Otto kalabalıklaştı müzik yükseldi ve gece saat 02.00 ye kadar hem mezun olmuş bir çok arkadaşımızla karşılaşıp lafladık, hem kendi grubumuzla çok fazla eğlendik. Otto açılıyor diyince biz Taksim-tüneldeki havada ufak bir mekan okul içine renk katar diye düşünmüştük ama Santralistanbuldaki otto istanbuldaki büyük gece klübleriyle aşık atabilecek büyüklük ve kalitede. mekanın mimarisi ve konsepti çok farklı. Renkli camlar ve dışardan vuran lazerlerle dahada renkliydi. Tuvaletlerdeki eski buzdolabı kapakları (sanırım) çok sevimli. Çok yüksek tavanlı oldugu içinde kalabalıktan daralmak gibi bir durum söz konusu değil, ki Cumartesi gecesi kalabalığın sınırları zorlanmış, gece görmeye aşina oldugunuz tüm çılgınlar gelmişti.

Santral Istanbul Otto bir yere gitmeden önce gidip içilecek bir yerden ziyade akşam yemeği ile başlayıp içki ve dansla devam ederek tüm geceyi geçirecek harika bir mekan olmuş, ayrıca eminimki Santral istanbulun bahçesi ve diğer binalarıda bundan böyle harika organizasyonlara, sergilere, açılışlara, konserlere, partilere ve festivallere ev sahipliği yapacak, ve kısa süredekampüs olmanın yanında gece hayatının nabzını tutan bir mekan olacaktır.

No comments:

Search This Blog