May 10, 2009

Teyze Anne Yarisi midir?

Bizim evde dogum gunu olsun anneler gunu olsun bilimum gunlerde bir sekilde espirili bir olay tasarlanmasi alisageldik bir gelenektir. Annemin taklit edildigi skecler, hazirlanan sarkilar, siirler her zaman donem ici yasanan guncel olaylar uzerine kurgulanir ve sunulur.
Annemin dogum gunu ve anneler gunu birbirine cok yakin oldugundan anneler gununde genelde evin bir ihtiyaci karsilanir. Bu sene de bu gelenekten sasilmayarak evimizin bir eksigi annem icin giderildi.
Rejimler bozuldu kizartmalar ve tatlilar yendi...
Sira, anne olmayan ama anneler gununde kutlanmasi gereken akraba ve hisimlara geldi...
Eskiden bu telefon gorusmeleri tezyze, hala, annemin teyzesi ve hatta annemin cocugu olan yakin arkadaslari seklinde devam ederken hatta annemin kendi kendine bi arkadasoni arayip "Bak Levent'te senle konusmak istiyo el salliyo opuyo" gibi yalanlariyla dayatilirken son senelerde oldukca suzgecten gecti ve 2 ile sinirli tutldu
Teyze ve annemin teyzesi...
Teyzelerimi tabi ki severim ama "Teyze annenin yarisidir" geyigini her sene usenmeden, utanmadan telefonda yapmak cok yalan degil mi?
Eeee teyzecim anneler gunun kutlu olsun teyze anne yarisidir...
Bence degildir. Bu cumle oldum olasi bana cok sapkin gelmistir. Teyzemle babam arasinda birseyler olmus olabilecegi kuskusunu uyandirir. Telefonda "Eee teyze anne yarisidir, baldiz da baldan tatlidir" seklinde soylenmesi gerekebilir...

Babalar gununde amcalar dayilar aranir mi? Iyyy bunun kurgusu daha da kotu dusunsize...Amca baba yarisidir. haayyytttttt rahat birakin annemi:)

Teyze anne yarisi degildir
Anneanne annenin iki kati olabilir ama...

No comments:

Search This Blog