January 28, 2007

Yarışma Çılgınlığı

Saat 20.00 idi televizyon başına oturduğumda. Şu an saat 24.00, tam olarak 4 saattir tv karşısında bir atv bir show tv bir star seri bir şekilde zap yapıyorum. Benim gibi Pazar gecesini tv karşısında geçirenler yeteri kadar sıgara kahve içmiş ve hafif bir baş ağrısına sahip olmuşlardır.



Show TV'de Buzda Dans; büyük bir yaprak dökümü, Sebnem Schefer'ın ağlamaktan göz pınarları kurudu, son ikiye kalmayı kesinlikle haketmediğini düşündü ve ağlamaya başladı. Bunu gören Asena'da ağlamaya başladı. Olay kadın Tuba Ekinci zaten gitmek istiyor ve dünya tabiri caizse poposunda değil...Program bu raddeye gelene kadar Behzat Uygur zırvalama rekoru kırarak sinir krizi geçirttiriyor. Yine de gecenin en sürükleyici yarışmasıydı. Gamze bu gece yarışmayı oldukça götürdü hem dominant konusmalarla yarışmayı toparladı hemde kuliste oldukça sempatikti, tercümeleride fena yapmadı.



ATV ye geçtiğimizde, yeni başlayan yarışmamız(çok lazımmış gibi) Profesyonel. Daha önce ucundan bucağından bir şekilde müzik piyasasına girmiş bir derece deneyimli insanların yarıştığı ve jürisini Osman Yağmurdereli, Ajda Pekkan Müslüm Gürses ve Pelin Akad'ın oluşturdugu şarkı ve performans yarışması. Yarışmamızın gülü, yeni kızımız, Ela(eda da olabilir unuttum) Jartiyerli ruh hastası bir nevi 2. Tuba Ekinci olma yolunda. Ebru Akel artık sabah akşam yarışma sunmaktan çökmüş. Müslüm Gürses 13 yarışmacıdan 10 tanesi için "Sonlara dogru detoonasyon oldun falso verdin ruhunu katamadın yolun açık olsun" gibi anlaması güç terimler kullanıyor ve her yorumu Behzat Uygur'unkiler gibi bir reklam arası uzunlugunda. İzlerken üstünüzü başınızı parçalayasınız geliyor ve bitmesi için dua ediyor, imana geliyorsunuz.



Sıkıldınızmı, Star'ı açın Tarz değiştirin hemen...Alaturka yeni sesler ve Armağan'ın yeni saçları ile karşınızda. Profesyonel e göre daha güzel sesler var daha izlenesi, Çünkü Profesyonel kendine "biz çok kaliteli bir yarışmayız süzüm süzüm süzülürüz arkadada modern dans yaparız" gibi bir misyon üstlenmiş. Ajda Pekkan'ın sevimli ve arabulucu tavırlarıda yarışmayı kurtarmaya yetmemiş... En azından Alaturka starın jüri üyeleri çılgın; atışıyolar kalkıyolar oynuyolar kavga ediyolar birbirlerini yiğiyolar...bir şeyler oluyor.

Peki bir şeyler oluyor mu? Mesela bu kadar çok pop stara alaturka stara oryantel stara ihtiyacımız var mı? TV bize seçenek sunmuyor izle diyor ve pazar akşamı evde isen bir seçeneğin yok. Şebnemin rimelleri ayak bileklerine kadar akmasına rağmen programı hala bitirmiyorlar. Sonunda jüride isyan ediyor ama Şebnemi yolundan alıkoyamıyorlar ve eleniyor.
Tv bağımlısı insanlar için her gece kanal başına 2 dizi haftasonular her kanalda bir yarışma ve artık tahammul edilemeyecek kadar başarısız üzerinde hiç düşünülmemiş oldukça kalitesiz ve insanlarla dalga geçercesine hazırlanmış programlar ve showlar. Peki en kötüsü ne??? Bütün bu dizi ve yarışmalar tam bitti derken hemen akabinde her kanalda bir magazin programı başlıyor ve az önce izlediğiniz dizi ve yarışmanın %50 sini tekrar tekrar gerizekalıymısız yada balık hafızalıymısız gibi gösteriyorlar.
Benim gibi televizyona takılıp kalarak bir gecesini geçirenler ise gecenin sonunda hayatı sorgulamaya başlıyor ve bugun ben naaptın kalktıktan sonra yatana kadar gecen sürede faydalı herhangi bir şey yaptım mı bir günü daha nasıl harcadım böyle diyerek hayıflanmakla yetiniyor.
Lütfen bunu haftada bir günden fazla yapmayalım... Kendimizi bir dizi ve bir yarışma ile sınırlamaya çalışalım:)))) Bende yazarken bile tahammul edemediğim bu yazıyı daha fazla uzatmadan ve BehzatUygur gibi saçmalamadan burada bitireyim...

No comments:

Search This Blog