February 10, 2007

CAN

Bir müddet haberlerde gördük, dergilerde okuduk. Tuğçe Kazaz iddialı bir rolle "Can" isimli filmde karşımıza çıkacak diye. Bir uyusturucu bağımlısını canlandırdığı gerçek bir olayı konu alan filmde Tuğçe Kazaz, BBG Arzu ile lezbiyen bir sevişme sahnesinde de boy gösterecekti.
Biraz önce filmi izledim ve bir kez daha bu işi pek te beceremediğimze karar verdim.
Konu oldukça klişe. Hafif uyusturucuyla başlayan serüven eroine kadar gidiyor kızımız kötü yola düşüyor. Kendini satıyor ama tabi ki her zaman, ne zaman isterse bırakabileceğini düşünüyor ve bağımlı olmadığını iddia ediyor. Kendisini bir odaya kapıyor bir kaç gün sonra kurtuluyor sözüm ona ama ortamından dolayı tekrar bataga saplanıp fuhus yuvasına düşüyor ve pazarlanıyor sonunda da ölüyor.
Hatta izlerken oldukça sinirlendim. Filmde bariz bir hırsızlık söz konusu. En "ben çalıntıyım" diye bağıran sahne; Tuğçe Kazaz'ın sex karşılığı uyusturucu veren torbacının evine gitme sahnesi. Burada adamımız cuma günü özel parti var gel çok para kazanacaksın diyor ve Özel partimiz "Requem for a Dream" filmindekinin aynısı ama biz cüretkar sahnelerde çekemiyoruz. Ok Requem deki gibi bir "ass to ass" sahnesi kimse beklemiyor belki ama bir alçak sehpa üzerinde çıplak birşeyler yapacağını anladığımız Tuğçe Kazaz henüz ayakkabılarını çıkarmışken sahne bitiyor. Daha sonra Trainspotting çakması bir temizlenme sahnesi. Burada da yatakta garip hareketler yaparak kriz geçiren bir çift görüyoruz. terliyorlar kusuyorlar vs. vs. Acaba tavandan yürüyerek bebek gelecek mi diye bekliyorsunuz.
Spun dan çalıntı sahneler ve tripler oldukça açık hatta birebir kokain kullandıktan sonraki trip sahnesi ve ardın gelen "Beni s.kmeni istiyorum" bağırışaları bire bir kopya.
Filmde herşey kopuk ve gelebilecek herşey sırasıyla başlarına geliyor ve herşey o kadar parmağım gözüneki izlerken insan üzülüyor biz neden yapamıyoruz biz neden etkileyici çarpıcı can alıcı filmler çekemiyoruz diye.
Olay yaratılan lezbiyen sevişme sahnesi çarşaf altında çırpınmadan ibaret ve 5 saniye sonrasında da sarılıp tebessüm ediyorlar.
Sanırım ileride şöyle bir mesleğim olsun istiyorum. Dizi ve filmlerde çekilen sahneler esnasında orada bulunayım ve "olmamış" diyim. Her sahneyi eleştireyim ve fikir vereyim ama hiç memnun olmayayım:)
Böyle bir meslek var mı acaba....
Netice itibariyle "can" filminde belki bir kaç güzel sahne var. Tuğçe Kazaz da görüntü itibariyle oldukça uyusturucu batağındaki kızı gösterebiliyor ama bunun dısında durum ortada.

No comments:

Search This Blog