May 02, 2009

Isa'nin Son Yemegi


Bir haftadir evde hummali bir calisma var...
Annemin korodan arkadaslari kalabalik bir grup bize yemege gelecekler. Olayin backgroundini olusturmak icin ufak bir bilgi. Annem kendisine misafir gelinilmesini cok sever ama hazirlanma surecinde bize kan kusturur. Bize misafir geliyorsa hele hele yatiya geiyorsa nefret eder istemez hatta uff gelmesinler gerek var mi bile diyebilir. sadece kendi misafirlerini sever :)kan kusturma sureci hazirliklara baslama surecine ve gelen kalabaliga gore degisir. Bu seferki haddinden erken baslayip su misafirlerin gelmesine saatler kala olan keyifli cumartesi sabahimda ise tavan yapmis durumda.
Evde kovuldum....
Annem beni daha fazla ayaginin altinda istemedigini ima ederek nereye gidebilecegimi hic onemsemeden beni evden kovdu. Keza misafir yemek sofrasi oglen 13:00 itibariyle hazirdi. Yemeklerse dun coktan buzdolabina konmustu...yeni buzdolabina ...yeni buzdalibimiz artik 12 kisilik yemeklerde bile yapilan herseyi ve tum malzemeleri icine alabiliyor. Cok gururluyuz.
Dun sabah yapilan cam silme/sildirme islemleri aksam firtinalar kopup yagmurun yagmasiyla fiyaskoya donustu ve ev halkinin sinirlerini iyice gerdi. Allahtan julyen kesilen sebzelerde sorun cikmadi hepsi tam julyen kesildi.
yemeklerin tadina bakma luksu yoktu ancak misafirler yedikten sonra kalirsa artiklari yeme sansim vardi. ben kahvaltiliklarla gecistirdim. cumartesi itibariyle dus almak camasir yikamak sac taramak tras olmak salonda yayilip kahve icmek yasaklandi ve siki yonetime gecildi....kendi odami bile dagitma luksum yoktu. 25 yasindaki bir erkek cocugun odasi sanki daha uyanmadan yatagimi toplayipta ustune en seker minderleri yastiklari guzelce diziyormuscasina bir hal aldirilip 16 yasindaki bir kiz cocugu odasina cevrildi...cunku odam giriste herkes gorur...

isa'nun son yemegi icin tum hazirliklar tamamlandi. Annem ne giyecegine karar verdi. bende nereye gidip sokaklarda aksama kadar ne yapacagima karar verdim.
tum misafirler gittikten sonra annem yarin sabah uyandiginda, tum sene oss ye hazirlanmis ve sinav gectikten sonra ne yapacagini bilemez halde bir bosluga dusecek bence...

gecmis olsun...

No comments:

Search This Blog