January 01, 2010

"Ciplak Adam" Erkek vucudu uzerine bir inceleme


Bir muddettir yaptigim "Marka Yonetimi" masterinin etkisi altinda kalarak sadece ve sadece pazarlama kitaplari okuyan sikici bir insana donusmustum. pazarlama kitaplarimla ayni donemde aldigim ama okuyamadigim bir kitaba basladim bu sabah...CIPLAK ADAM.

Ciplak Kadin kitabinin ardindan bu sefer de Ciplak Adam'i yazan Desmond Morris'in bu kitabi bence kadinlardan cok erkekler tarafindan okunmasi gereken bir kitap. Ozellikle vucudumuzdaki diger tum killar sabit dururken saclarimizin dokulmesinin sebeplerini aciklayan bolum benim biraz da olsa icimi rahatlatti...Saclar disinda kitapta; omuzlar, kulaklar, goz, penis gibi organlarin erkek vucudundaki onemi ve evrimi anlatiliyor.

Ben su anda bolum 3...Alin Catkisi'ndayim

Insanin alin, sakaklar ve kaslardan olusan alin catkisi atalarimizdaki carpici beyin buyumesinin dogrudan sonucudur. Bir sempanze beyni yaklasik 400 santimetrekupluk bir hacme sahiptir; modern insanda bu rakam 1350 santimetrekuptur, yani tuylu akrabalariminkinden uc kat fazladir. Bize "gozlerin yukarisinda bir cehre" kazandiran sey insan beyninin ozellikle on bolgedeki genislemesidir...

Desmond Morris'in bu enteresan kitabina rastlarsaniz sepete atin derim...

No comments:

Search This Blog