April 02, 2007

A Nightmare on Elm Street


Elm Sokağı Kabusu'nu en son ne zaman izlediniz. Biz dün gece izledik. Benim doğduğum sene çekilmiş olan bu film çocukken izlediğim ki kadar korkutucu ve etkileyici gelmedi. Kalabalık arkadas grupları ile izlendiğinde oldukça eğlenceli olabilecek durumda hatta. Tabi çekildiği sene içinde bakmak lazım. Ne olursa olsun ben yine de çok seviyorum bu seriyi. Çocukların rüyalarına girip çocukları öldürmeye çalışan ve onların korkularıyla güçlenip beslenen bir çocuk katili, eskiden mahallede yaşayan annelerin benzin dökerek yaktıgı bir seri katil.

Gel gelelim herşeyden önce kahramanlarımızın 15 yaşında olduklarına inanmakta zorlanarak başlıyoruz izlemeye. 80 lerde Amerika da çok mu besililerdi acaba...
İlk film oldugu için tutup tutmama kaygısı ile yerli yersizi kullanılan bir erotizm de var filmde. Baş kızımız Nancy(ki 15 yasında tamamen) yer yer bize koca basen ve memelerini yandan göstermek durumunda kalmış. Küvet sahnesinde Freddy Krueger'ın 4 bıçaklı elinin çıktıgı an oldukça ironik hatta fallik:)

Benim en çok inanamadığım nokta ise ailelerin çocuklarına olan güvensizlikleri. Ortada bu kadar gariplik varken Nancy nin uyurken ki Beta dalgaları 5 olması gerekirkern 30 seviyelerine çıkıyorken:) Rüyasından Freddy Krueger yazan bir şapka getirmişken Ortada bu kadar cinayet varken neden aileler hala kızlarına uyu kızım herşey yoluna girecek sadece biraz uykuya ihtiyacın var derler.

Nancy, alkolik annesi yatar yatmak yatağının altından eroin takımı çıkartıyormuş gibi gizlice kahve makinası çıkartır ve uyumamak için kahve içer tam 7 gün uyumaz. Bu arada tüyü bitmemiş bıyıkları henüz terlememiş Johnny Depp görürüz ki filmde Depp in öldürüldüğü sahne en keyifli olanıdır. Bir yandanda kafamızda bu kadar başarılı bir sahne çekilebiliyorsa demekki film daha inandırıcı çekilebilir soruları dönmektedir.



Son nokta olarak ta Nancy, Krueger'ı rüyadan çıkartıp gerçek hayata getirdiğinde evde kitlidir ve yan bahçede duran polis babasına baba katil evde yardım et çığlıkları attıgında babası kızım merak etme herşey yoluna gierecek falan gibi şeyler söler ki kız bu arada bütün camları kırmıs tır evden dumanlar çıkmaktadır nedense hala inanadırıcı olamamıstır. Gerçi bunda kızında payı vardır kız film boyunca başına gelen garipliklerden sonra ailesine "ben iyiyim hiç bir şeyim yok" gibi telkin edici cümleleri kurar hatta sınıfta cinnet geçirdiğinde öğretmenine ben iyiym doğruca eve gideceğim der ve kimse o kızı o halde yalnız bırakmamanın doğru olmadıgını akıl edemez.
Anne yatakta freddy i ile dövüşüp yatağın içinde kayboldugunda bile baba kız birbirlerine bakar. Sanki her gün olan sıradan bir olaymış gibi davranırlar ve kız ben iyiyim baba sen git ben de birazdan geleceğim dediğinde baba kızı yalnız bırakır.
Neyse korku filmi işte
yinede hala izlerken çok keyif aldıgım bir seridir Elm Sokağı kabusu
Seneler sonra bir kez daha izleyip eğlendiğim içib yazasım geldi
Meğer söyleyecek ne çok şeyim varmış bu film hakkında:)

1-2 freddy came for you
3-4 close the door
5-6 grab a crucifix
7-8 stay up late
9-10 this is the end

No comments:

Search This Blog