June 08, 2007

Popomundo Çılgınlığı Devam Ediyor.


Şöhertin kapıları hala sizin için aralanmadımı...
Daha ne bekliyorsunuz, biz bu çılgınlığa kapılalı 1 ay oluyor ve ilk konserlerimizi vermeye başladık bile.
hemen üye olun ve bizi bulun veya çoktan üye olmuş ama bizim haberimiz olmadan oynamaya devam eden varsa yine bizi bulun
yada buraya kim oldugunuzu comment olarak ekleyin
Eğlenceye başlayın


Dalyar Kartal=Levent
Cemile Manisalı=Petek
Yakan Karahan=Gürkan
Saniye Binara=Ece
Mefaret Porsuk=Öykü
Lerzan Arolat=Deniz
Rauf Timur=Güney
Anne Guisnel=Aslı
Dürdane Koparan=Sıla

Vatan Gazetesinden Popomundo...

POPOMUNDO
Gerçek hayattaki yarışmalardan ümidi kesenler, internette şöhret olmanın tadını çıkarıyor.,


Son dönemlerin en popüler oyunu ise Popomundo. Tek yapmanız gereken dilediğiniz gibi bir karakter yaratmak ve şöhret basamaklarını adım adım tırmanmak. New York’ta konser veren, dünya turnesine çıkanlar bile var.

Bir hayat düşünün herkes “yırtma” peşinde olsun. “Yırtma”nın sözlük anlamı ise şöhrete denk gelsin. Hal böyle olunca irili-ufaklı, kültürlü-cahil herkes ünlü olmanın peşinde olsun. Mesleğinin ne olduğu önemli değil, kabzımal ol ama meşhur ol. Artık “oğlumuz mühendis” diye gururlanma devri tamamen kapanmış durumda. Şimdilerde makbul olan “oğlumuz falanca şarkı yarışmasına girdi.” Artık neredeyse hayırlı bir evlat olmak için meşhur olmak gerekiyor. Belki de yıllar sonra herkes meşhur olmuş olacak sıradan ve tanınmayan vatandaşlar tek tük aralarda olacak. Hatta belki de o zamanlar tanınmamış olmak makbul olacak.
Şimdi; bu mertebeye erişememiş, bir türlü “yırtamamış” arkadaşlar, artık bunalıma son. İnternet yardımınıza koştu ve bu sorunu kökten çözdü. Artık dünya çapında bir yıldız olabilirsiniz hatta kariyerinize New York’ta başlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey internette www.popomundo.com’a girmek. Oyunu 126 bin 482 kişi online oynuyor. Bu yüzden kendinizden başka star’larla tanışma şansınız da var.

Oyun öyle flaşlı, animasyonlu değil, albenili grafikleri de yok ama insanı içine çekiyor. Yarattığınız star yükseldikçe, para kazandıkça oyun sizin için vazgeçilmez oluyor. Öncelikle yaşamak istediğiniz ülkeyi seçiyorsunuz -ki buna tüm ülkeler dahil-. Ülke seçiminin ardından karakterinizi seçiyorsunuz. Tecrübeli oyunculara göre ne kadar genç yaşta bir karakter seçerseniz o kadar iyi. Çünkü bu şöhret öyle kolay elde edilebilen bir şey değil. Kim ister tam da kariyerinin altın çağındayken yaşlanmak? O yüzden siz siz olun 17-18’i geçen adama yatırım yapmayın. Aslında işte tam da bu noktada, yani kişi seçimi esnasında oyunu yaratanlar tarafından biraz da ti’ye alındığınız hissine kapılıyorsunuz. Çünkü seçeceğiniz karakterlerin adı ve psikolojik yapısı biraz garip. Müberra Yeşilkaş, Destan Susuzdede, Hafize Kabaca, Salime Çolak, Elmas Kapkın gibi isimler. Yani öyle afilli star isimleri değil. Tabii bir de geçmiş hayat öyküleri var ki karakteri seçerken esas ona dikkat etmek gerekiyor. Kim ister çocukken ciddi tramvalar geçirmiş bir starın yükseldikçe delirmesini? Sağlıklı bir kişilik seçtikten sonra ise önce müzik kariyerinizi hangi dalda yükseltmek istediğinize karar vermelisiniz. Pop, jazz ve aklınıza gelebilecek her tür mevcut. Şeçtiğiniz müzik türü yaşam tarzınızı belirliyor.

İşin ilginç yanı oyunu çok uzun süredir oynayan ve kendini tamamen kaptıran insanların olması. Oyunda çok ünlü bir star ise gerçekten kendine öyle davranılmasını bekliyor. Oyun içinde sizden daha deneyimlilerden mesajlaşma sistemiyle bilgi alabiliyorsunuz. Ama şöhretli bir şarkıcı o mesajda kullandığınız üsluba göre size cevap vermeye tenezzül etmeyebilir. İşte hayatında bir türlü star olamayan veya hep ikinci plana atıldığını hissedenler, işte size sanal dünyada şımarma fırsatı. Girin, oynayın, şımarın ama hayatın gerçeklerinden de kopmayın! www.popomundo.com


http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=pazarvatan_detay&hkat=1&hid=11

No comments:

Search This Blog